GündemÖzel Haberler

‘‘ÇAMLIK EN ÇOK BİZE YARAR SAĞLAYACAK’’

Aygören Mahalle Muhtarı Kemal Temiz, Çamlık Projesi’nin bitmesiyle birlikte mahallesinin değer kazanacağını söylerken, MERHABA’ya özel açıklamalarda bulundu.

Zağnospaşa Camisinin üzerinde, Çamlık’ın eteklerinde geleneksellik ile modernliği bir arada barındıran bir mahalle ‘Aygören’. Mahallesinin komşuluk ilişkilerini hala sürdürdüğünü söyleyen Aygören Mahalle Muhtarı Kemal Temiz, ulaşımdan Çamlık projesine, belediye çalışmalarından muhtarlık hizmetlerine kadar pek çok detayı MERHABA okurlarıyla paylaştı. Muhtar Kemal Temiz, tüm vatandaşlara bereketli, huzur ve mutluluk dolu yıllar diledi.

‘‘ÇAMLIK PROJESİNİ MERAKLA BEKLİYORUZ’’

Çamlık projesini merakla beklediklerini söyleyen Aygören Mahalle Muhtarı Kemal Temiz, ‘‘Çamlık projesinin yapımı devam ediyor. Ben son yapılanlara bakmak için gittiğimde çok az bir süresi kaldığını görüyorum. Hem ben hem de mahalle sakinlerimiz projenin tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Çamlık Projesi tamamlandığında mahallemiz de değer kazanacak. Kentsel dönüşüm gelir ve mahallemize de ilgi artar’’ ifadelerini kullandı.

‘‘DOLMUŞ TAKSİ SEFERLERİ İSTİYORUZ’’

Mahallelerine ulaşımı da değerlendiren Muhtar Temiz, ‘‘Bizim mahallemize sefer yapan tek belediye otobüsü var. O da sık sık arıza yapıyor ve saatinde gelemiyordu. O sorun giderildi. Artık otobüs sefer saatlerini geciktirmiyor. Bunun yanı sıra Mahallemizde başka bir ulaşım aracı yok. Ben vatandaşlarımızın hem rahat hem de hızlı ulaşım imkanlarından yararlanabilmeleri için mahalleme dolmuş taksi seferleri yapılmasını istiyorum’’ şeklinde konuştu.

‘‘MAHALLEMİZİN ÖNCELİKLİ SORUNU’’

Mahallesinde eski binaların restorasyonunun yapılamamasının en büyük sorunları olduğunu söyleyen Muhtar Temiz, ‘‘Bizim mahallemizde eski yapılar bulunuyor. Kültür Bakanlığı tarafından korunduğundan ve Eski Eserler Genel Müdürlüğü’nde tescil edildiği için bu gibi yerlere bakanlık izni olmadıkça iskan yapılamıyor. Mahallemizin başta gelen sorunlarından biri bu olmasına rağmen bununla ilgili herhangi bir şey yapamıyoruz’’ dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ENGELİ

Mahallesinin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyleyen Aygören Mahalle Muhtarı Kemal Temiz, ‘‘Mahallemize henüz kentsel dönüşüm girmedi. Ama ben mahallemizin ciddi bir kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Çünkü Aygören, yapılaşmaya en uygun mahallelerimizden. Zemin yapısı itibariyle her türlü afete dayanıklı olması sebebiyle de tercih edilebilir. Ancak bu uygulamanın da bir takım sıkıntıları elbette var. Mahallemiz sınırları içerisindeki gayrimenkullerin hissedar sayısı birden fazla olduğu için anlaşma kararına varmak da haliyle zor oluyor. Bu da kentsel dönüşümün önündeki en büyük engel’’ ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARA KÜTÜPHANE

Muhtarlık binasında çocuklar için küçük bir kütüphane oluşturduğunu söyleyen Muhtar Temiz, ‘‘Ben kitap okumanın oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle mahallemizdeki çocuklarımızın daha iyi kitap okuyabilmeleri için muhtarlık binamızda küçük çaplı bir kütüphane oluşturduk. O kütüphaneden yararlanan çocuklarımız aldıkları kitapları daha sonra getirip değiştirerek okuyorlar’’ dedi.

‘‘HER ZAMAN YANIMIZDALAR’’

Muhtar Temiz, ‘‘Belediyelerimiz her zaman yanımızdalar. Mahallemizde oluşan bir sorun nedeniyle aradığımızda en kısa sürede çözüm bulunuyor. Ben bunun için Büyükşehir Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu’na ve Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum’’ dedi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu