GündemÇocukçaEğitim

ÇANAKKALE KAHRAMANLARI

‘Çocukça’ sayfamızda Özel Şeker Portakal Anaokulu’nun minik öğrencileri var. Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıl dönümü nedeniyle gösteriler düzenleyen öğrencilerin sözlerini okumaya hazır mısınız?

53621330 2196634007332359 533723156238565376 O
Çanakkale’de destan yazan atalarımız, bu toprakları gençlere, çocuklara emanet ettiler. Onların aziz hatıralarını kutsal bilen evlatlar ise her zaman atalarını yad ediyorlar. Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıl dönümü nedeniyle okullarında gösteriler hazırlayan Özel Şeker Portakal Ana Okulu’nun minik öğrencileri, Çanakkale Zaferi’nin kahramanlarını unutmadılar.

Çanakkale kahramanlarına özel pano hazırlayarak resimler, şiirler ve kahramanlıkları dinlediler.

54435280 2196679227327837 4563837729107869696 N
Dilara: Kurtuluş Savaşı’nda Çanakkale’deki askerlerimiz büyük bir mücadele vermişler. Ülkelerini çok sevdikleri için düşman askerlerini yurdumuzdan göndermişler. Biz onlarla gurur duyuyoruz. Onlar iyi ki varmış. Bize emanet ettikleri ülkemizi her zaman koruyup kollayacağız. İlerde çok başarılı olup onlara layık evlatlar olacağız.

Egemen: Öğretmenim dedi ki; ‘Çanakkale Zaferi bizim en büyük mirasımız. Atalarımız düşmanı yurdumuzdan kovarak bize çok güzel bir vatan emanet ettiler.’ Bizimde Onların bu mirasına sahip çıkmamız lazım. Biz de işimizde çok başarılı insanlar olarak atalarımızın emanetine sahip çıkmalıyız. Ben ülkemi çok seviyorum. Çanakkale Destanını yazan kahramanlarımızla gurur duyuyorum.
Rüzgar: Ben yaşadığım yeri çok seviyorum. Ailem hep anlatıyor Yeryüzü zenginlikleri, yemyeşil doğasıyla harika bir yurdumuz var. Ayrıca atalarımız da çok güzel mücadeleler vererek bu cennet vatanımıza sahip çıkmışlar. Biz de yurdumuzu koruyup kollamalıyız. Bize bu cennet vatanı emanet eden atalarımıza çok teşekkür ederim.

Derin: Çanakkale Zaferi ile birlikte ülkemizde bambaşka bir hayat doğru. Kahramanlarımız düşmanları yurdumuzdan attılar. Şanlı Türk Bayrağımızı dalgalandırdılar. Biz de bu emanete sahip çıkacağız. Çünkü bizim harika bir vatanımız var ve bu vatanı koruyup kollamak en büyük hedefimiz.

Ecrin: Biz okulumuzda çok güzel bir gösteri sunduk. Arkadaşlarımızla birlikte Çanakkale Kahramanlarını canlandırdık. Ayrıca o günlerde yaşanan kahramanlığa tanık olduk. Çok güzel bir duyguydu. Atalarımızla gurur duyduk. İyi ki onların torunlarıyız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu