Balıkesir Merhaba Blog YazılarıTarifler

Pratik Acıbadem Kurabiyesi Yapılışı

Çayınızı demleyin ve yeni tarife hazır olun! Çayın yanında yiyebileceğiniz gevrek, lezzetli bir tarife merhaba deyin… İşte karşınızda Pratik Acıbadem Kurabiyesi Yapılışı

Pratik Acıbadem Kurabiyesi Yapılışı

1 30
Pratik Acıbadem Kurabiyesi Yapılışı

Öncelikle bizim için gerekli olan malzemeler:

  • 250 gr kavrulmamış badem ya da 2 buçuk su bardağı badem unu (badem tozu)
  • 6 adet yumurtanın akı
  • 350 gr (yaklaşık 2 su bardağı) toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Üzerini süslemek için 8 adet çiğ badem
2 24
Pratik Acıbadem Kurabiyesi Yapılışı

Nasıl Yapılır?

Kavrulmuş badem kullanmak istiyorsanız, öncelik olarak bademleri mutfak robotu yardımıyla toz haline getirmelisiniz. Ardından orta boy bir tencereye ayırdığınız yumurta aklarını koyup çırpın. Daha sonra çırptığınız yumurta aklarının üzerine badem tozunu ve toz şekerini ekleyin.

Hazırladığınız karışımı kısık ateşte sürekli karıştırarak yaklaşık 10-12 dakika boyunca pişirin. Bununla birlikte şeker eridikten sonra sıvı hale gelen karışım kıvam aldığında tencereyi ocaktan alın.

Henüz sıcak olan karışımı geniş bir tepsiye yaydıktan sonra hamura limon suyunu ekleyin ve karıştırarak soğumasını sağlayın.

En sonunda soğuyan hamuru krema sıkma torbasına aldıktan sonra üzerine yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yaklaşık 2-3 cm aralıklarla hamuru sıkın.

Pişirme sırasında hamurun yanmaması için bir spatula yardımıyla hamurların üzerinde sivri kalan kısımları düzeltin. Tepsiyi, önceden 140 derecede ısıttığınız fırında, fansız modda 25-30 dakika boyunca pişirin.

Nihayet kurabiyeler çatlamaya başladığında fırının derecesini 150’ye çıkarın ve renk almaları için 10 dakika daha pişirin.

En sonunda, fırından çıkarttığınız kurabiyeleri yağlı kağıdın üzerinden alın; dilerseniz, alt kısımları nemliyken kurabiyeleri birbirine yapıştırabilirsiniz.

3 12
Pratik Acıbadem Kurabiyesi Yapılışı

Püf Noktaları

Acıbadem kurabiyelerinin daha gevrek olması için badem tozunu 5 dakika kavurup soğuduktan sonra hamur yapımında kullanabilirsiniz.

Kurabiyelerin pişirme sonrasında kırılmadan yağlı kağıttan ayrılması için hamuru sıkmadan önce yağlı kağıda su serpebilirsiniz.

Pratik Yapımıyla Lazanya Tarifi

www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu