GündemDünyadan HaberlerTürkiye Gündemi

Çanakkale Ve Balıkesir Gastronomi Turizminde Çıtasını Zeytin Rotasıyla Yükseltecek

Çanakkale Ve Balıkesir Gastronomi Turizminde Çıtasını Zeytin Rotasıyla Yükseltecek

“Zeytin Kültür Yolu Projesi”yle iki ilin gastronomi turizminin yerli ve yabancı turistler için daha ilgi çekici hale dönüştürülmesi hedefliyorlar.

Projeyle, Kuzey Ege ve Güney Marmara’da yer alan Çanakkale ve Balıkesir’in mutfak kültürü öne çıkarılacak. Ayrıca, binlerce yıldır insanlara besin ve şifa kaynağı olan zeytinin hikayesi turistlere sunulacak.

Geziler Düzenlenecek

Tanıtım faaliyetleri kapsamında Çanakkale’ye gelen ve turizm şirketlerinin temsilcileri ile acentelerinin yöneticilerinden oluşan 25 kişilik heyet, bölgede incelemelerde bulundu. Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki bazı gıda üretim yerleri ile Troya Antik Kenti’ni ziyaret eden konuklar, gezilerini Balıkesir’e geçip Edremit, Havran, Burhaniye ve Gömeç ilçelerinde sürdürecek.Program kapsamında zeytin hasadı yapacak olan misafirlere, zeytin ve zeytinyağının hikayesi anlatılacak.

Yeni Tur Destinasyonları

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer, birlik olarak tüm Türkiye’de seyahat acentelerini yeni turlara ve destinasyonlara hazırlayarak iş olanakları sağladıklarını söyledi.Bu kapsamda ziyaretlerde bulunduklarını belirten Gencer, “Balıkesir, Ayvalık, Çanakkale bölgesinde müşterinin ihtiyaçları neler, nerede kalınır, yemek yenir onları birebir deneyimleyerek bu sene yeni bir tur destinasyonu oluşturmaya çalışıyoruz.” dedi. Gencer, temel hedeflerinin iç turizmi geliştirmek ve yurt içinde turistik amaçlı seyahat edenlerin sayısını artırmak olduğunu vurguladı.Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanı Ömer Kartın da 21. yüzyılın turistlerinin daha bilinçli olduğunu vurguladı.İnsanların artık sıradan turizm paketlerini almak istemediğini anlatan Kartın, şöyle devam ettiler:

Rota Zeytinyağına Çevrildi

“Özel temalı konuları takip ediyorlar. Biz TÜRSAB olarak bunun ihtiyacını hissettik, zeytin ve zeytinyağı temalı bir yol hazırladık. Bu yol İstanbul’a en yakın olarak Çanakkale ve Balıkesir(‘den geçecek. Çanakkale, Edremit, Ayvalık, Akhisar, Balıkesir yolunu birinci yolumuz olarak Türkiye turizmine sunmak istiyoruz. Hedefimiz 2023 yılında, Cumhuriyet’imizin 100. yılında Türk turizmine farklı rotalar kazandırmak. Zeytin ve zeytinyağı projemiz, birinci projemiz. Türk turizmine hayırlı uğurlu olsun. Dünyada zeytinyağının kıymeti yeni anlaşılıyor. Zeytinyağına değer veren insanlar bunun turizmine de başladı. Rakibimiz olan ülkeler İtalya, Yunanistan, İspanya bu konuda bazı çalışmalar yaptı fakat biz hiç geride değiliz. Bu ihtiyacı çok hızlı fark ettik ve hemen başladık. Zeytinyağı rotamız inşallah çok başarılı olacak.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu