Gündemİlçe HaberleriSiyaset

Canbey: “Ayvalık, Gömeç ve Savaştepe’nin Doğalgaza Kavuşmasına Az Kaldı”

Milletvekili Dr. Mustafa Canbey; “İlçelerimize yapılacak yatırımları adım adım takip ediyoruz. Sürecin hızlı ilerlemesi ve neticeye ulaşmak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz.” dedi.

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Başdanışmanı Yüksel Coşkunyürek’i ve BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan’ı ziyaret etti. Balıkesir’in ilçelerindeki doğalgaz çalışmalarıyla ilgili son durum hakkında bilgi alan Milletvekili Canbey; “İlçelerimize yapılacak yatırımları adım adım takip ediyoruz. Neticeye ulaşmak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

HEDEFLER CUMHURBAŞKANI VİZYONU DOĞRULTUSUNDA

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkenin her köşesine doğalgaz ulaştırma vizyonu doğrultusunda Balıkesir’in 20 ilçesini de doğalgaza kavuşturma hedeflerinin olduğunu söyleyen Mustafa Canbey; “Balıkesirimizin tüm ilçelerinde doğalgaz ateşinin yanmasını arzuluyoruz. Bunun için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Altıeylül, Karesi, Susurluk, Gönen ve Bandırma ilçelerimizde dağıtım ihaleleri kapsamında; Bigadiç, Burhaniye, Edremit, Erdek, Havran, İvrindi ve Kepsut ilçelerimizde ise genişleme çalışmaları yoluyla gaz arzı sağlandı.” dedi.

 

AYVALIK VE GÖMEÇ’E 2022’YE KADAR ULAŞACAK

 

Milletvekili Canbey, “Balıkesirimizin tüm ilçelerine doğalgaz ulaştırma çalışmaları kapsamında, Savaştepe, Ayvalık  ve Gömeç ilçelerimizi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız bünyesinde yapılan planlamalarda 2022 yılına kadar doğalgaz ulaştırılacak ilçeler arasında aldırmıştık. ‘Ayvalık Doğalgaz Boru Hattı Etüt ve Detay Mühendislik İşi Hizmet Alımı’ ihalesi 15 Eylül tarihinde gerçekleşmişti. 20 Ekim tarihinde de sözleşme imzalanarak büyük bir aşama kaydedilmiş oldu.” diye konuştu.

 

“ÇOK AZ KALDI ”

 

Canbey, “Savaştepe, Ayvalık ve Gömeç ilçelerimizin doğalgaza kavuşmasına çok az kaldı. Bu bağlamda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Başdanışmanı Yüksel Coşkunyürek ile yaptığımız görüşme neticesinde Savaştepe ilçemize 2021 yılında, Ayvalık ve Gömeç ilçelerimize 2022 yılında doğalgaz arzı sağlanacağının müjdesini vermek istiyorum. Savaştepe, Ayvalık ve Gömeç ilçelerimize hayırlı olsun. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’e, Başdanışman Sayın Yüksel Coşkunyürek’e ve Botaş Genel Müdürü Burhan Özcan’a Balıkesirimize verdikleri destekler için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

AYVALIK İÇİN SÖZLEŞME İMZALANDI

 

 

Botaş Genel Müdürü Burhan Özcan konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Ayvalık ilçesine doğal gaz ulaştırılması amacıyla yapılacak etüt ve detay mühendislik işlerine dair sözleşme 20.10.2020 tarihinde imzalanmış olup çalışmalar devam etmektedir. İlçeye doğalgaz iletimini sağlayacak boru hattı yapımının 2022 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu