Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Canbey Fiyat Artışını Duyurdu

Canbey Fiyat Artışını Duyurdu

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, resmi ilan tarifesinde yüzde 70’in üzerinde iyileştirme yapıldığını duyurdu.

 

Basın İlan Kurumu tarafından resmî ilan tarifesinde yüzde 70’in üzerinde zam öngören karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmî Gazete’de yayımlandı. Kendisi de bir gazeteci olan ve konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey; “Pandeminin ve küresel çalkantıların tüm dünya ekonomilerini olumsuz etkilediği bir dönemde, basınımızın oluşan enflasyonun altında ezilmemesi için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

 

Resmi Gazete’de yayınlandı

 

Canbey açıklamasında, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından işçiye, emekliye, öğrenciye, toplumun her kesimine yönelik verilen desteklere bugün bir yenisi eklendi. Resmi ilan tarifesinde yüzde 70’in üzerinde bir iyileştirmeyi içeren karar Cumhurbaşkanımızın imzasıyla resmi gazetede yayımlandı.” diye konuştu.

 

“Basınımıza Hayırlı Olsun”

 

Milletvekili Mustafa Canbey, “Bu karar ile resmi ilanların bir santimetresinin tek sütundaki KDV hariç yayın ücretini; günlük fiili satış ortalaması 50 bin adedin altındaki gazeteler için 35 liraya, 50 binin üzerindeki gazeteler için 63 liraya çıkarıyoruz. Özgür ve tarafsız basının temini noktasında her türlü desteği veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyoruz. Basınımıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

 

“Satış Ortalaması 50 Binin Altındaki”

 

Karara göre, resmi ilan yayın ücretleri, gazetelerin sütun boyu üzerinden bir santimetrelik ölçümle elde edilecek olan sütun-santim birimi esas alınarak hesaplanacak. Elektronik ortamda yayın zorunluluğu bulunan resmi ilanların “ilan.gov.tr”de yayını, günlük fiili satış ortalaması 50 binin altındaki gazetelere göre fiyatlandırılacak.

 

1 Mart İtibariyle Yürürlükte Olacak

 

Resmi ilanların bir santimetresinin tek sütundaki KDV hariç yayın ücreti, günlük fiili satış ortalaması 50 bin adedin altındaki gazeteler için 35 lira, 50 binin üzerindeki gazeteler için 63 liraya çıkarıldı. Söz konusu tarife, 1 Mart 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu