GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Canbey Karadeniz’de Afet Bölgesinde

Canbey Karadeniz’de Afet Bölgesinde

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş başkanlığında kalabalık bir heyetle sel felaketinin yaşandığı Karadeniz Bölgesi’ne giden Canbey, Türkiye’nin en büyük sel felaketinin yaşandığı Bozkurt, Türkeli ve Ayancık ilçelerindeki çalışmalara eşlik etti.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, sel felaketinin yaşandığı Karadeniz Bölgesi’ni ziyaret ederek, Kastamonu ve Sinop’ta afetzedelerle görüştü. AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş başkanlığında kalabalık bir heyetle bölgeye giden Canbey, Türkiye’nin en büyük sel felaketinin yaşandığı Bozkurt, Türkeli ve ayrıca Ayancık ilçelerindeki son durumu yerinde inceledi.

Devletimizin tüm imkânları ile bölgede seferber olduğunun altını çizen Milletvekili Canbey, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan afet bölgesini bizzat ziyaret ederek çalışmaları koordine etmiş, vatandaşlarımızı dinlemiş, geçmiş olsun deliklerini iletmiştir. Devletimizin yetkilileri bölgededir ve devletimiz Allah’ın izniyle her türlü afetin üstesinden gelecek güce sahiptir. Afetzedelere gereken yardımlar en hızlı şekilde sağlanmaya başlamıştır. İnşallah hep birlikte, ayrıca bu zor günlerin üstesinden geleceğiz.” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE MÜCADELE EDİYORUZ

Küresel iklim değişikliği ile tüm dünyanın ciddi sıkıntılar yaşadığına işaret eden Canbey, “Ülkemizin bir yanında yangınlarla, bir yanında sel felaketleriyle mücadele ettiğimiz bir dönemden geçiyoruz. Küresel iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için her damla suyun öneminin farkında olarak su israfını önlemek zorundayız. Sel baskınlarının getireceği yıkımları engellemek için dere yataklarına yerleşim yerleri kurmamalıyız. Depremlerin yıkıcı etkilerini azaltmak için ayrıca sağlam binalar inşa etmek zorundayız. Tabii ki doğa şartları zor olabilir ama bizim de alacağımız önlemler bu zor şartları kolaylaştıracaktır.” dedi. Milletvekili Canbey, arama kurtarma çalışmalarında canı pahasına gece gündüz çalışan AFAD, Kızılay, Jandarma, Polis teşkilatları ile ayrıca emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu