GündemEğitimSiyaset

CANBEY ‘‘MUHALEFET NEDEN YOKTU?’’

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, BAÜN Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’un AK Parti Milletvekilleri ile aynı karede yer almasını eleştiren CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’e cevap verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Canbey, ‘‘Neden muhalefetten kimse yoktu?’ dedi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörlük devir teslim töreninde yeni Rektör Prof. Dr. İlter Kuş’un AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Adil Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz ile aynı karede yer almasını, ‘Siyaset üniversiteyi yönetmeye hazırlanıyor’ diye eleştiren CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’e cevap gecikmedi. AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu; ‘‘Milletvekillerimizin ve Belediye Başkanımızın Rektör Hoca’ya, “Yanınızdayız. Üniversitemizi önemsiyoruz. Bu Bilim yuvasında çocuklarımızı asla yalnız bırakmayacağız. Size güveniyoruz” mesajı vermesinde ne sakınca olabilir? İyi ki katılmışlar. Balıkesir Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. İlter Kuş’un atanması sonrasında gerçekleştirilen devir teslim törenine milletvekili arkadaşlarımızın katılması ve Rektör Bey’e “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulunması CHP milletvekilini rahatsız etmiş görünüyor’’ dedi.

‘‘MUHALEFET VEKİLLERİ KATILMADI’’

Canbey, ‘‘Bir CHP Milletvekili açıklama yaparak, milletvekili arkadaşlarımızın devir teslim törenine katılmasını ve rektör bey ile birlikte fotoğraf çekilmesini eleştirmiş. Peki bu eleştiriyi yapan muhalefet milletvekiline şu soruyu sormak gerekmez mi? Bu şehrin Üniversitesi’nin rektörünün devir teslim törenine muhalefetten neden hiçbir milletvekili katılmadı? Katılsaydı da o fotoğrafta onlara yer verilmeyecek miydi? Bir şehre Rektör atanması siyasileri ilgilendirmez mi? Hem devir teslim törenine katılmayıp hem de şehrin üniversitesini sahiplenen, yeni rektöre nezaket ziyaretinde bulunup başarılar dileyen iki milletvekilimizin ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızın katılmasını eleştirmek ne kadar doğru? Ne kadar hakkaniyetli? Sadece devir teslim programına katılmakla bir üniversite nasıl politize olabiliyor? Ama bizleri temsilen katılan, çocuklarımıza ve Rektörümüze moral veren ve üniversiteyi önemsediğini gösteren milletvekili arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Hep birlikte Balikesirimizin üniversitesine sahip çıkacağız bilimsel bilgi üretiminde hem Türkiye’de hem de uluslar arası alanda söz sahibi olması için çalışacağız’’ ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu