GündemSiyaset

Canbey Paraguay’da

Ak Parti Balıkesir Milletvekili, TBMM TURKPA üyesi ve AK Parti Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Canbey, Paraguay’da düzenlenen 6. Küresel Genç Parlamenterler Konferansında yaptığı konuşmada Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine değinerek kapsayıcı yaklaşıma vurgu yaptı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni temsilen Paraguay’da düzenlenen 6. Küresel Genç Parlamenterler Konferansı’na katılan AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey yaptığı konuşmada Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine değindi.

Canbey şöyle konuştu: “Türkiye’nin ulusal kalkınma modeli insan merkezlidir ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri gibi ekonomik büyüme, sosyal içerik ve çevrenin korunmasına odaklanmaktadır. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin uygulama araçlarını harekete geçirmenin küresel ortaklıklar olmadan gerçekleştirilemeyeceğine inanıyoruz. Bu nedenle, 2030 gündem sloganı olan, “kimseyi geride bırakmamak”, ancak ve ancak kapsayıcı bir yaklaşım benimsemekle mümkündür.”

YÖNETİŞİM VE GÜÇLÜ KURUMSAL KAPASİTEYE SAHİP

“Dünyadaki mevcut krizler, ülkelerin gelişme şartlarıyla yakından ilişkilidir. İnsani yardımlar, gelişme ile beraber yürütülmeli, böylece altyapı ve insan kapasitesi geliştirilmeli ve yaşanan olaylara karşı direnç arttırılmalıdır” diyen Milletvekili Canbey, “Her alanda ve her seviyede çoklu ortaklıklara ihtiyaç vardır. Özellikle, kapsamlı büyümeyi desteklemek için acil dönüşüm değişiklikleri ve yenilikçi iş modelleri oluşturmak için hükümetlerin, özel sektör ve sivil toplum arasında üçgen ortaklıklara ihtiyacı vardır. Güçlü ve şeffaf kurumlar kapsayıcı ve sürdürülebilir bir büyüme için kilit bir öneme sahiptir. Bu nedenle Türkiye, sürdürülebilir kalkınmanın dördüncü sütunu olarak yönetişim ve güçlü kurumsal kapasiteye sahip” şeklinde konuştu.

“TURKPA” HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi Sosyal, Kültürel ve İnsani Konular Komisyonu üyesi olan Canbey, TURKPA’nın yapmış olduğu çalışmalar ile ilgili olarak Paraguay meclisini ve oturumda yer alan temsilcileri bilgilendirdi.

Canbey, “TURKPA, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye arasındaki işbirliğinin parlamento boyutudur. TURKPA, gençlik, çevre, iklim değişikliği, ve bugünün dünyasında önemli konular arasında yer alan değişiklikler gibi konulara odaklanmaktadır. Bilindiği gibi, bu evrensel konular, küresel hedefler olarak bilinen, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin bir parçasıdır. Bu nedenle TURKPA, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılmasına katkıda bulunmak için çaba sarf etmektedir diyebiliriz” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu