GündemSiyaset

Canbey ‘‘SEKA 2019’da Açılıyor’’

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, CHP’nin önergesi üzerine AK Parti adına TBMM’de “Yazılı Basın ve Medya Sektörü” üzerine yaptığı konuşmada, “AK Parti olarak bütün alanlarda olduğu gibi medya alanında da bütün sorunları çözmek bizim sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluğa da sonuna kadar sahip çıkıyoruz” diye konuştu.

SEKA KAĞIT FABRİKASI ÜRETİME GEÇİYOR

Canbey; ‘‘Medya alanındaki sorumluluğumuzun farkındayız’’ dediği konuşmasında SEKA Kağıt Fabrikasının önümüzdeki yıl içinde faaliyete başlayacağını belirtirken, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank da daha önce açıkladığı üzere SEKA yıllık 300 bin ton kapasiteyle tekrar üretime geçecek. Ayrıca Aydın Söke’de de büyük bir kağıt fabrikası açılacak” dedi.

‘‘TEDBİRLER ALINDI’’

Canbey, kağıt ve baskı maliyetlerindeki artış nedeni ile gazetelerin yarısının kapandığı ve gazete sayısının binin altına düştüğünün doğru olmadığını belirterek, “Sadece resmi ilan alan günlük gazete sayısı 1111’dir. Ekonomideki gelişmelerden basın sektörümüz de etkilenmiş olup, Basın İlan Kurumu baskı, kağıt ve fiili satış konusunda yazılı basının giderlerini düşürmek için tedbirler almıştır” şeklinde konuştu.

‘‘TÜM SEKTÖRLER GİBİ MEDYA DA ETKİLENDİ’’

Canbey, ‘‘Bu başarılı tabloya karşılık ülkemizin geçtiğimiz aylarda maruz bırakıldığı ve hızlı bir şekilde sonuçlarını ortadan kaldırmaya devam ettiğimiz spekülatif kur atağından beslenen ekonomik operasyon ile dünya genelinde görülen ekonomik durgunluk, küresel ekonominin önemli bir parçası olan ülkemizi ve dolayısıyla hemen hemen tüm sektörlerimizi maalesef kaçınılmaz olarak etkilemiştir. Bu durumdan medya ve basın yayın sektörü de etkilenmiştir’’ dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu