GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Canbey: Tek Damla Suyu Bile İsraf Etmemeliyiz

Canbey: Tek Damla Suyu Bile İsraf Etmemeliyiz

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, tek damla suyun bile israf edilmemesi, boşa akmaması için hep birlikte seferberlik yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Mustafa Canbey, bozulan ekolojik dengenin, biyolojik çeşitliliği azaltarak, gıda güvenliğini tehlikeye soktuğunu, bu durumun gelecekte daha büyük tehlikeleri ve riskleri beraberinde getirdiğini kaydetti.

Canbey, ya gerekli tedbirlerin alınarak gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakılacağını, ya da dünyanın sonunun geleceğini. Canbey  “Son yıllarda küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliğinin de etkisiyle dünyadaki sulak arazilerin yarısı. Tedbir alınmazsa 2030’daki su rezervimiz, bunun yanısıra dünya nüfusunun sadece yüzde 60’ına. 2050’de dünyanın yarısının susuzlukla karşı karşıya kalma riski.”

Gelecekte oluşacak su ihtiyacının karşılanmasının istenmesi halinde, kaynakların verimli kullanılması, israfın önlenmesi gerektiğini vurgulayan Canbey, şöyle konuştu:

“Biz AK Parti olarak bu hususlarda çalışmaya devam ediyoruz. Mevcut potansiyelimizi daha iyi değerlendirmek için depolama ve diğer tesislere büyük yatırımlar yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla 64 ilimizde DSİ tarafından yapımı tamamlanan 363 tesis, ayrıca hizmete girdi. Tarım Bakanlığımız 2021 yılını ‘Su ve Sulama Yatırımlarında Hamle Yılı’ olarak ilan etti. Tek damla suyun bile israf olmaması, ayrıca boşa akmaması için hep birlikte bir seferberlik yürütmek zorundayız.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu