GündemSiyaset

CANBEY “YAPICI DEĞİL YIKICI CHP”

AK Parti Milletvekili Canbey Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Balıkesir’de özel endüstri bölgesi ilan edilen Balıkesir Varaka Kağıt ve Karton Fabrikası’nın yatırımın yanında olduklarını yerli ve milli üretimi desteklediklerini ancak CHP’nin buna karşı çıktığını belirterek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Balıkesir’in yeni yatırımlarla hızla geliştiğini belirten AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, “ Balıkesir’e yeni yatırımların gelmesi için bütün Balıkesirliler olarak birlikte hareket etmeliyiz. Şehrimizde taş üstüne taş koyana yardımcı olmalıyız. Şu anda kağıt fabrikasında 360 kişi çalışıyor. İleriye dönük de 1500 kişilik istihdam hedefi var. Gençlerimize yeni iş imkânları oluşturmalıyız. Artık Balıkesir’in kabuğunu kırması gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Balıkesir’de özel endüstri bölgesi ilan edilen Balıkesir Varaka Kağıt ve Karton Fabrikası’nın yatırımın yanındayız” dedi.

“ENDÜSTRİ BÖLGELERİ 49.000 İSTİHDAM YARATACAK”

Endüstri bölgelerinin istihdama katkı sunacağını belirten Canbey, “Cari açığı 1,7 milyar $ azaltması hedeflenen Endüstri Bölgeleri 49.000 yeni istihdam sağlayacak. Endüstri Bölgelerinin kurulmasında tüm yetki Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında bulunmakla beraber, kuruluş aşamasında Bakanlık bütçesinden 1 kuruş dahi harcanmamakta yalnızca bürokratik engellerin önü kesilmektedir.” Dedi.

“CHP AYNI CHP: YAPICI DEĞİL YIKICI”

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey Balıkesir’de özel endüstri bölgesi ilan edilen alanla ilgili CHP’nin yaklaşımını değerlendiren Canbey, “CHP herşeye olduğu gibi bu duruma da karşı. Özel sektöre karşı çıkarak bu işler çözülmez. Yatırım yapmak isteyen işadamlarımızın önünün açılması lazım. CHP’nin kronikleşmiş hastalığı olan yatırımları durdurma isteğine, yapıcı değil yıkıcı muhalefet alışkanlığına karşı; üretim, gelişim, yatırım ve istihdamı temel alarak ülkemizin büyümesine katkı sunmaya, Balıkesir’i öncü şehir yapma hedeflerimizi gerçekleştirme yolunda çalışmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu