GündemEğitimİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Canbey’den Ayvalık’a Proje Okulu Müjdesi

Canbey’den Ayvalık’a Proje Okulu Müjdesi

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Ayvalık Anadolu Lisesi’nin proje okulu olarak onaylandığı müjdesini verdi. Konuya ilişkin yaptığı paylaşımda Canbey; “Ayvalık Anadolu Lisesi’nin proje okulu olarak onaylandığı müjdesini Ayvalıklı hemşehrilerimle paylaşmak istiyorum. Sürecini AK Parti Ayvalık İlçe Başkanımız Ali Gür ile birlikte takip ettiğimiz ve girişimlerimiz sonucunda proje okulu olarak Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından onaylanan Ayvalık Anadolu Lisesi, bundan böyle proje okulu olarak hemşehrilerimize hizmet verecek. Hayırlı uğurlu olsun” dedi..

Nedir Proje Okulu?

Ulusal veya uluslararası proje yürüten okul ve kurumlar ile belirli eğitim reformu ve programları uygulayan okullara “proje okulu’’ denilmektedir.

Ne Farkı Var?

Sınavla öğrenci alan bu okullar, akademisyenlerin de danışmanlık hizmeti vereceği, laboratuvar imkânları daha yüksek okullar olacak. Uygulanan projenin gerekçesinde, bu okulların elektronik, bilişim, altyapı olanaklarının en üst seviyede olacağı ve ayrıca üniversitelerle işbirliği yapılacağı belirtiliyor.Konuya ilişkin açıklama yapan Milletvekili Mustafa Canbey; “Ayvalık Anadolu Lisemiz geçmişten bu güne zaten kalitesini ortaya koymuş, yetiştirdiği binlerce başarılı öğrenci ile ilçemizin en güzide okullarından biri durumundaydı. Ancak sınavla değil, diploma notu ile öğrenci aldığı için orta okulu bitiren en başarılı çocuklarımız puanla öğrenci alan başka ilçelerdeki, hatta ayrıca başka illerdeki okullara gitmek zorunda kalıyorlardı. Takip ettiğimiz ve hamdolsun sonuçlandırdığımız bu gelişme neticesinde artık Ayvalık Anadolu Lisemiz de sınavla öğrenci alacak ve çocuklarımız dışarıya gitmek zorunda kalmayacak. Çevre ilçelerin en başarılı çocukları da Ayvalık’ta okuyacak. Ayrıca Ayvalık ilçemiz eğitimin merkezi olacak.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu