GündemSiyaset

CANBEY’DEN TÜRK DÜNYASI ZİYARETİ

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey Kırgızistan ve Azerbaycan’a gerçekleştirilen çalışma grubundaki heyette yer aldı. İkili ilişkiler ile bölgesel gelişmeler masaya yatırılarak bir dizi toplantı ve ziyaret gerçekleştirildi.

ÖNCE KIRGIZİSTAN

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey TBMM’de görevli olduğu komisyonlardaki heyet üyeleri ile birlikte önce Kırgızistan sonra ise Azerbaycan’da temaslarda bulundu. Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) üyesi olan Milletvekili Dr. Canbey, TBMM adına beraberindekilerle birlikte geçtiğimiz hafta Kırgızistan’da gerçekleşen toplantılara katıldı ve bu çalışma kapsamında bir dizi ziyaret gerçekleştirildi. Canbey bu hafta ise TBMM Dışişleri Komisyonu Volkan Bozkır başkanlığındaki heyetle birlikte Azerbaycan’da temaslarda bulundu. Heyette Komisyon Başkanı Bozkır’a Balıkesir Milletvekili Canbey’in yanısıra AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın ve İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Sezgin eşlik ediyor.

Volkan Bozkır başkanlığındaki heyet ilk olarak Azerbaycan Dışişleri Bakan Vekili Ramiz Hasanov ile görüştü, görüşmede ikili ilişkiler ile bölgemizdeki son gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Heyet daha sonra Azerbaycan Millet Meclisin ziyaret etti, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Amiraslanov Ahliman Tapdigoglu başkanlığındaki Azerbaycan-Türkiye Perlementolararası İlişkiler Çalışma Grubu ile bir araya geldi, Azerbaycan, Türkiye, Kazakistan ve Kırgızistan tarafından oluşturulan Türk Parlamenterler Asemblesi (TÜRKPA) Genel Sekreterliğini ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliğinde Azerbaycan’da faaliyet gösteren Türk işadamları ile bir araya gelerek talepleri dinlendi.

ŞEHİTLİK ZİYARETİ

Komisyon üyeleri Türk şehitlikleri ile Devlet büyüklerinin kabristanlarını da ziyaret etti. AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey Türk şehitleri arasında Balıkesirli şehitlerin de bulunduğunu belirterek, şehitliğe karanfil bıraktı. Heyet ziyaret kapsamında Azerbaycan’ın merhum lideri Haydar Aliyev’in mozolesine de çelenk koydu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu