Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Cankul “Bıktık Artık Yalandan Dolandan”

Cankul “Bıktık Artık Yalandan Dolandan”

 

Geçtiğimiz hafta, Büyükşehir Belediye Meclisinde yaşanan gerginlikle ilgili Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Gazete Merhabaya özel açıklama yaptı.

 

Cankul Biktik Artik Yalandan Dolandan 02

Aynı zamanda Büyükşehir Plan Bütçe komisyon Başkanı olan Cankul “bıktık artık yalandan dolandan. Ben hayatımda böyle sinsilik, samimiyetsizlik görmedim” dedi.

Konuya dair çarpıcı tespitleri olduğunu belirten Cankul Şunları kaydetti;

“Büyükşehir Belediyesi, Havran ve Edremit sınırları içinde iki taşınmazın satın alımı için harekete geçmiş. Ayrıca, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna da bunu havale etmiş. Komisyonda toplanmış ve muhalif meclis üyeleri dahil her kes uygun bulup olur vermiş. Üstelik, kararın altına da her kes imza atmış” dedi.

İmza Ettikleri Karardan İmzalarını Çekmeye Çalışıyorlar

Cankul, “Ancak, Meclis toplantı günü, grup toplantısında baskı altına alınan Plan Bütçe Komisyonunda ki CHP’li üyeler kendileri ile birlikte yazılan, imza ettikleri karardan imzalarını çekmeye çalışıyor. Neden peki? Çünkü Büyükşehir kaynak yaratacak ve bunu hizmete dönüştürecek. Böyle bir şey olabilir mi? Bu nasıl bir samimiyetsizliktir? Bu nasıl ciddiyetsizliktir?” şeklinde tepki gösterdi.

Milyonluk Yatırım İsteyeceksin Ama Kaynak Yaratmaya Engel Olacaksın

Cankul, muhalif meclis üyelerinin ret oyu verdiği karar için, “Malumunuz komisyon başkanlığını ben yapıyorum ve ayrıca komisyon toplantısında muhalif üyelerin o imzayı takdirle attıklarına da şahidim. Üstelik, Meclis toplantısı öncesi tesadüf eseri, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz ile görüşmesine de tanık oldum. Sayın Deveciler Başkandan yaklaşık 20 milyon civarında tutan iki yatırım talep etti.

Cankul Biktik Artik Yalandan Dolandan 01

 

Başkan Yılmaz’da Bu Samimiyetsizliğe Dayanamadı ve Fena Patladı

 

Cankul, Yücel Yılmaz’ın da bu yaşananlar sonrasında sabrının taştığını ifade ederek, “Başkanımız Yücel Yılmaz gerçekten hiçbir siyasi hesap gütmeden, her ilçeye hizmet vermeye çabaladığı için ilgilendi. Ama ne oldu? 1-2 saat sonra bu taleplerde bulunan muhalefet, grup kararı ya da baskısı ile kaynak yaratmak için, üstelik komisyonda uygun bulup imza attıkları karara ret oyu verdi. Bu davranışa oldukça sabırlı ve anlayışlı olan Başkan Yılmaz’da dayanamadı artık” dedi.

Cankul Sözlerinin sonunda ise şunları kaydetti;

Önce büyükşehirden milyonluk yatırım isteyeceksin. Sonra Perde arkasında iş yaptırmayacaksın. Ayrıca, tamamen hukuki zeminli kaynak yaratma girişimini engelleyeceksin. Aldırmayacak-sattırmayacaksın, sonra da gidip o ilçede, ‘bakın büyükşehir vermiyor verdiğiniz paralar gasp ediliyor’ minvalinde laflar edeceksin. Hatta dönüp bir de Büyükşehir Belediye Başkanına “ilçemize geliyor ama bize uğramıyor diyeceksin. Doğrusu ben hayatımda böyle bir yalan dolan, böyle bir sinsilik, böyle Samimiyetsizlik görmedim.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu