Gündemİlçe HaberleriÖzel Haberler

CANKUL ÜRETEN BELEDİYE STARTINI VERDİ

Kepsut için mecliste önemli kararların alındığını belirten Başkan Cankul, Kepsut’a yapılacak yatırımların masaya yatırıldığını ve yapılan çalışmalarında değerlendirilerek kabul gördüğünü belirtti. Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul,“Kepsut Belediyemiz gelecekte güçlü bir belediye ve kendi öz kaynaklarını üreten bir belediye olacak ”dedi.

BESİCİLER DESTEKLENECEK

İlçede küçükbaş üreticilere destek olmak için altyapı oluşturduklarını belirten Kesput Belediye Başkanı İsmail Cankul küçükbaş hayvan üreticilerinin daha fazla gelir kazanabilmesi için çalıştıklarını söyledi. Cankul TİGEM usulü bir sistem ile Kepsut Belediyesi Damızlık Koyun Üretme çiftliğinin inşasına başladık. Biz orada inşallah 2 yıl sonra en az 3 bin baş olmak üzere merinos ırkı damızlık koyun yetiştiriciliği yapmaya başlayacağız. Belediyeye tabi ki buradan bir gelir elde edeceğiz.”dedi.

“UYGULANABİLİR HALE GETİRECEĞİZ”

“ Söz verip vaat ettiğimiz tarımsal üretimi arttıracak, daha kaliteli üretim yapacak daha et ve süt üretimi yapabilecek kaliteli ırk hayvanlarının yetiştirilip üretilmesini sağlayacak altyapıyı teşvik etmek amacıyla böyle bir işe girdik. Öte yandan Kepsut Belediyesi kendi ayakları üzerinde duran güçlü bir belediye olsun diyerek gelir getirici yatırımları da masaya aldık. Uygulanabilir hale geldikçe bunları da paylaşacağım. Kepsut Belediyesi sağlam temeller üzerinde ve kendi insanına yapacağı hizmetleri kendi öz kaynaklarıyla sağlayabilen bir belediye olacak.”

YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATI

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ilçe meclis toplantısında alınan kararların hayırlı olmasını diledi. İstişare ile, gündemdeki konuların görüşüldüğünü belirtti. Kepsut için önemli kararların alındığının altını çizen Başkan Cankul, Kepsut’a yapılacak yatırımların masaya yatırıldığını dile getirdi.

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Belediyeye ait borçlarını yapılandıracak bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyen Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul mali işler müdürlüğünün bankalarla görüşme yaptığını ve stok borç miktarının 8milyon olduğunu söyledi. Cankul şöyle konuştu: “Halk Bankasına, Vakıflar ve Türkiye Ekonomi bankasına olan borçlar bu borçlar. Yapılandırma çalışmamız başlatıldı. En düşük faizle hangi banka ile anlaşırsak bu borcu 5-6 yıla sarkmış olan borcun kendi dönemi içinde bitirileceği şekilde yayılımını yaptık. 30Mart 2024te bitecek şekilde yapılandırılma talimatı verdiğini söyledi. Kepsut Belediyesi benim dönemimde hiç borç kalmayacak şekilde tamamlanmış olacak. Kepsut Belediyesi kendi ayakları üzerinde duran güçlü bir belediye olsun diyerek gelir getirici yatırımları da masaya aldık. Uygulanabilir hale geldikçe bunları da paylaşacağım. Kepsut Belediyesi sağlam temeller üzerinde ve kendi insanına yapacağı hizmetleri kendi öz kaynaklarıyla sağlayabilen bir belediye olacak.”

Küçükbaş üreticilere destek olmak için altyapı oluşturduklarını belirten Kesput Belediye Başkanı İsmail Cankul küçük baş hayvan üreticilerinin daha fazla gelir kazanabilmesi için çalıştıklarını söyledi. Cankul TİGEM usulü bir sistem ile Kepsut Belediyesi Damızlık Koyun Üretme çiftliğinin inşasına başladık. Biz orada inşallah 2 yıl sonra en az 3 bin baş olmak üzere merinos ırkı damızlık koyun yetiştiriciliği yapmaya başlayacağız. Belediyeye tabi ki buradan bir gelir elde edeceğiz. Söz verip vaat ettiğimiz tarımsal üretimi arttıracak, daha kaliteli üretim yapacak daha et ve süt üretimi yapabilecek kaliteli ırk hayvanlarının yetiştirilip üretilmesini sağlayacak altyapıyı teşvik etmek amacıyla böyle bir işe girdik” dedi.Üretimle birlikte ilerleyen yıllarda gelir getiren ve ilçe üreticilerine fayda sağlayan ırk yetiştirme işlemlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.Haber: Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu