GündemEkonomiSiyasetTürkiye Gündemi

Çayır Tırtılı Balıkesir Ayçiçeği Tarlalarını Tehdit Ediyor

Çayır Tırtılı Balıkesir Ayçiçeği Tarlalarını Tehdit Ediyor

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, ayçiçeği ve mısırı tehdit eden “çayır tırtılı” zararlısına karşı Balıkesir’de de önlem alınması için Tarım ve Ormancılık Bakanlığı’na çağrıda bulundu. Ahmet Akın, “Tarım ve hayvancılığın başkenti Balıkesir’de ayçiçeği ve mısır tarlalarını tehdit eden çayır tırtılına karşı ciddi önlemler alınması gerekiyor. Trakya’yı istila eden bu zararlı Bandırma, Gönen, Susurluk, Manyas ilçelerimizde görülmüş olması üreticilerimizi endişelendiriyor” dedi.

 

Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, İstanbul’da ayçiçeği tarlalarında görülen çayır tırtılı çiftçileri, Tarım ve Orman Bakanlığı ve ilgili birimleri alarma geçirdi. Ayçiçeğinde rekor üretim beklenirken tarlalarda görülen çayır tırtılı ürünlere büyük zararlar veriyor. Zamanında mücadele edilmezse ayçiçeği veriminde büyük kayıplara neden olan zararlı için Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü 13 Temmuz 2022’de “Ayçiçeğinde Çayır Tırtılı Mücadelesi Hakkında” başlığı ile 7 il valiliğine genelge gönderdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Balıkesir’de de ayçiçeği üretimin ciddi boyutlarda olduğuna dikkat çekerek, zararlının tehdit ettiği Balıkesir tarlalarında da mücadele kapsamına alınmasını istedi. “7 il kapsamına Balıkesir’de dahil edilmeli” diyen CHP’li Ahmet Akın, “Çayır tırtılının Balıkesir’de özellikle Gönen, Bandırma, Susurluk ve Manyas ilçelerimizde görüldüğü bilgileri üreticilerimiz tarafından bizlere iletildi. Zararlı ile mücadelede önümüzdeki günler çok önemli. Üreticilerimizin zarar görmemesi için, özellikle ayçiçeği yağında geçtiğimiz yıl yaşanan ciddi sıkıntıların tekrar etmemesi için önem arz ettiğinden vakit kaybetmeden ilaçlı mücadele yapmaları gerekmektedir. Tarım Bakanlığı bu konuda derhal gereken tedbirleri en kısa zamanda almalıdır” diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu