Köşe Yazıları

ÇEKİÇ-ÖRS-KIVILCIM VE NİHAYET HUZUR…

Geçtiğimiz hafta sonu AK Parti İl Yönetim Kurulu açıklandı. AK Parti Genel Merkezi tarafından onaylanan liste, Ahmet Sağlam’ın istifasının alınmasından sonra önce vekil olarak, sonra ise asaleten İl Başkanlığına atanan Ekrem Başaran tarafından tanıtım toplantısı düzenlenerek açıklandı.

Uzun bir süredir kimi zaman derin travmalara, kimi zaman hafif travmalara sahne olan İl yönetimi değişimi, bu defa sancısız ve önceki travmalarda ortaya çıkan hasarları da onaracak düzeyde yaşandı.

Aslında bu gün yaşanan sancısız dönemi anlayabilmek için, biraz geriye gidip A. Edip Uğur’un AK Parti iktidarı süresi içinde edindiği gücü (3 dönem Milletvekilliği, Genel Başkan Yardımcılığı ve son olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı) adeta bir çekiç gibi sallayarak kullanması ile ortaya çıkan SİYASİ GÜÇ SAVAŞLARI’nı hatırlamak gerekiyor.

O dönemde Mahmut Poyrazlı’nın diplamasi yeteneği ile perdelediği UĞUR’UN ÇEKİCİ, Poyrazlı’nın Vekil seçilmesi sonucunda koltuğa oturan Dinçer Orkan’ı hedef aldı. Orkan başarılı bir yönetim sergilemesine rağmen, Uğur’un gücünün çekirdeğini zenginleştirdiği, adeta nükleer patlamasından nasibini alarak beklenmedik bir şekilde koltuğu bıraktı. Seçmen düzeyinde hissedilir bir negatif etki yaratmasa bile teşkilatlar düzeyinde çatlak ve kırıklara neden olan bu durumu fark eden Genel Merkez, dengeyi oluşturmak için Hasan Demiraslan’ı göreve getirince ÇEKİÇ VE ÖRS darbelerinden ortaya çıkan kıvılcımlar önce evi, sonra ise neredeyse mahalleyi yaktı.

Bildiğiniz üzere Uğur’un istifası ile alevini yitirip sönmeye yüz tutmuş bu ateş, bu kez de POZİSYON SAVAŞI’na dönüşerek yine harlanmaya başladı.

Ülke genelinde alınan başarılı sonuçlara ve Balıkesir’de ki sandık sonuçlarına rağmen, Balıkesir teşkilatlarında yaşanan bu yüksek ısıdaki karmaşa, AK Parti üst yönetiminde artık yaka silkme noktasına ulaştı.

AK Parti Genel Merkezi bir kez daha ve üstelik yerel seçimlere çok az bir süre kalmasına rağmen, bu karmaşaya son verme kararlılığı göstererek Ahmet Sağlam ismi ile dengeyi bulmaya çalıştı.

Ahmet Sağlam, hiç kuşkusuz ilk dönemde travmayı hafifletip mahallede bir nekahet devresini oluşturmayı başardı da.

Ne var ki, Yücel Yılmaz-Yasin Sağay ikilisinin yaşadığı güç zehirlenmesi ile ortaya çıkan ‘ÇEKİÇ’ özentisi durumların yarattığı dengesizlik, Siyasi olarak üst makam olan İl Başkanlığı konumuna rağmen doğru-dürüst ve samimi yapısı ile bağdaşmayan bazı aksiyonların yaşanması, Sağlam’ın asabileşmesine neden oldu.

Ve Sağlam doğru yönde çaba göstermesine maalesef fevri çıkışları yüzünden evin içinde ki ateşi tam olarak söndüremedi.

Son olarak Ekrem Başaran’ı İl Başkanlığı’na atanması ile bu yaşanan olumsuzluklara bir son verilmiş görünüyor. Önceki gün açıklanan yönetim listesinden hareketle Başaran’ın çalışmak istediği isimler konusunda gerekli hassasiyet gösterilerek kendisine huzurlu ve sıfır kilometre bir koltuk verildiğini söyleyebiliriz.

Şimdi AK Parti Genel Merkezi’nin BAŞARAN bir yönetim beklentisi var.

Kalın Sağlıcakla…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu