Gündemİlçe HaberleriSiyaset

ÇELİK, “DURSUNBEY’DE GÖÇÜ ÖNLEYECEĞİZ”

AK Parti Balıkesir Milletvekili Adayı Av. Adil Çelik, Dursunbey’in yolunun tamamlanacağını hatırlatarak, organize sanayi bölgesi kurulacağını ve göç olaylarının önüne geçileceğini söyledi.

AK Parti’nin Balıkesir’de kalesi olan Dursunbey’de, İlçe Başkanı Üzeyir Sali, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ve büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Milletvekili Adayı Av. Adil Çelik’in ilk durağı ilçe başkanlığı oldu. Burada teşkilat mensupları ile görüşerek fikir alışverişinde bulunan Çelik, daha sonra esnaf ziyareti yaptı. Asmaaltı meydanında vatandaşlar ile buluşarak konuşan Çelik, Dursunbey’de göç olaylarının önüne geçeceklerini söyledi. Ardından Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ı makamında ziyaret eden Milletvekili Adayı Av. Adil Çelik, Sevgi Evi’nde yaşlıları ziyaret ederek burada düzenlenen iftar programına katıldı.

“BUNLARIN İŞİ GÜCÜ YIKMAK”

Dursunbey İlçe merkezinde temaslarını tamamlayarak Selimağa Mahallesine geçen AK Parti Balıkesir Milletvekili Adayı Av. Çelik, davullar ve büyük bir coşku ile karşılandı. Esnafları ve kahveleri dolaşarak sıkılmadık el bırakmayan Çelik, burada bir konuşma yaptı. Muhalefetin işi gücü yıkmak olduğunu belirten Çelik, “Balıkesir ve Dursunbey’e hizmetler ettik, bu günlere geldik. Geçmişte ilçe sayımız 19’du. Ayvalık, Edremit, Gönen, Bandırma gibi ilçelerimize baktığımız zaman çok gelişmiş, vilayet yapsanız başına da bir vali koysanız olacak pozisyonları vardı. Ama Dursunbey’imiz, Balya’mızın köyleri var, Dursunbey’in 102 köyü olmakla birlikte, hepsi dağ köyleri. Zamanında yeteri kadar hizmet alamamış, biz hizmet açığını kapatmak için bu zamana kadar elimizden geldiği kadar çalıştık. Ama geçmişte il genel meclisindeki payların dağıtımından dolayı yeterli bütçe olmadığından, oransal olarak dağıtıldığı için Dursunbey’e istediğimizi yapamadık.

Büyükşehir belediyesinin gelmiş olması Balıkesir için büyük bir şans oldu. Çünkü hizmeti eksik almış ilçelerimizde o açığı kapatmak için belediyemiz bu imkanları sağladı. Dursunbey yıllardır bizlere bakan, oyları ile destekleyen bir ilçemiz olup bizde onların gözlerine bakıyoruz. Ne yapsak helal olsun, daha fazla yapacağız onlarda helal olsun. Dursunbey’de işsizlik sorunu olduğunu biliyoruz çünkü gençlerimiz iş bulmak için göç ediyorlar. Allah’ın izni ile bu sorunları da el birliği ile çözeceğiz. Gençlerimiz inşallah iş bulacaklar, buraları terk etmek zorunda kalmayacaklar, bu bizim hedefimizdir. Muhalefetin işi gücü yıkmak, aldı eline sazı konuşuyor. Kanal İstanbul’u, yerli otomobil üretimini, milli sanayi sistemini iptal edeceklermiş, parlamenter sisteme geri döneceklermiş, biz bir tane taş koyacağız onlarda bu taşı yıkacaklarmış. Bunların işi gücü yıkmak, biz bir otomobil yapıyorsak onlarda ben uçak yapacağım demelidir, işleri güçleri düzeni bozmaktır.

16 yıldır rahat rahat hizmet etmek için bırakmadılar. Eskilerden gelen pislikleri temizliyoruz. Kimimizin baş örtüsüne karıştılar, gezi olayları yaptılar, darbeler yaptılar, başımız beladan kurtulmadı ama liderimiz Recep Tayyip Erdoğan sizlerin sayesinde dik durmasını bildi” şeklinde konuştu.

BALIKESİR-DURSUNBEY YOLU BİTECEK, DOĞALGAZ GELECEK

Başbakan Binali Yıldırım’ın Balıkesir’e gelişinde müjdeyi vererek Dursunbey yolunun biteceğini hatırlatan AK Parti Balıkesir Milletvekili Adayı Av. Adil Çelik, hizmetlerin devam edeceğini söyledi. Çelik, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimizdeki programına katılan Başbakanımız Binali Yıldırım konuşmasında Dursunbey için müjdeyi vermişti. Nasip olursa yolumuz önümüzdeki sene bitecek. Yine bu yıl sonuna kadar ilçemize doğalgaz da verilecektir. Tabi hizmetlerimiz bunlarla sınırlı kalmayacaktır. Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan Dursunbey’e organize sanayi bölgesi kurulması için çok yakında Ankara’da ihaleye katılacak.40 milyon tl. değerinde bir yatırım gelecek. Gençlerimiz işsizlikten kurtulacak, göç olayı önlenecek.

Yine ilçe halkımıza TOKİ sayesinde uygun fiyatta evler kazandıracağız. Tabi bunlar yeterlimi, tabi ki de değil. Dursunbey’in yatırım alması için hükümet ve yerel yönetim yollar yapacak, enerjisini sağlayacak, diğer konularda mevzuatta kolaylıklar sağlayacak, teşvik verecek, yerel işletmelere ne gerekiyorsa yapılacak. İş olmazsa hiç birşey olmaz. 24 Haziran’da milletimiz tekrar bizlere görev verip yürü derse hizmetlerimiz aynen devam edecektir” dedi.

KÜÇÜK EYLÜL’ÜN ADİL ÇELİK SEVGİSİ

Öte yandan, Selimağa Mahallesi’nde konuşmalarını tamamlayarak vatandaşlar ile fotoğraf çekilen AK Parti Balıkesir Milletvekili Adayı Av. Adil Çelik, küçük bir kızın kendisine uzattığı resmi inceledi. Eylül Elsem Ateş ismindeki kız çocuğu yaptığı resmin üzerinde “Birlik, Bereket, Bolluk için vakit Balıkesir vakti” yazılı ve Adil Çelik’in ismini yazıp, resminin çizili olduğu resmi kendisine hediye etti. Bu durum karşısında çok sevinen Çelik, küçük çocuğu severek kendisine teşekkür etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu