GündemSiyaset

ÇELİK ‘‘YANLIŞ ANLAŞILDIM’’

AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, TBMM’de Danıştay bütçesi ile ilgili yaptığı konuşmada kullandığı ‘‘Balyalı Cafer Efe’nin torunuyum’’ ifadesinin yanlış anlaşıldığını söyleyerek konu ile ilgili açıklama yaptı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘‘TBMM de Danıştay bütçesi üzerinde yaptığım konuşmanın başında kullandığım bir ifade, yanlış anlamalara ve yorumlara neden olmuştur. Benden önce Yargıtay bütçesi hakkında söz alan Kahramanmaraş milletvekili sayın Av.Ahmet Özdemir’in konuşmasından sonra, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa milletvekili sayın Özgür Özel, yakışıksız ifadeler kullanmış ve “CHP lilerin Kurtuluş savaşında ‘Mavi Gözlünün (Atatürk’ün kastedildiği anlaşılmıştır sanıyorum) arkasından’ gidenler olduğu, AKP lilerin (bu kısaltma kendisine aittir) ise işgalcilere kırmızı halı serenler olduğu şeklinde, son derece çirkin bir bühtanda bulunmuştur. Hatta bu konuda Ak Parti Grup Başkanvekili sayın Mehmet Muş kendisine gerekli cevabı en güzel şekilde vermiştir.

Bir sonraki konuşmacı olarak, Kurtuluş savaşında Balya Müfreze Komutanı Cafer Efe’nin torunu olduğumu söylemem, Kurtuluş savaşında vatanı için canını pazar eyleyen şehit ve gazilerimizi dahi, parti kimliği doğrultusunda ayırma cüretinde bulunan CHP Grup Başkanvekiline verilmiş bir cevaptır. Kuvvayi Milliye şehri Balıkesir’in bir evladı olarak, elbette ben de böyle bir ecdada sahip olduğum için, her vatansever gibi gurur duyuyorum. Ancak bunu ifade etmemin sebebi, yersiz bir övünme değil, şehit ve gazilerimiz üzerinden yapılan ucuz ve son derece yakışıksız bir siyasi söyleme verilen cevap olarak görülmesini istirham ediyorum’’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu