GündemTürkiye Gündemi

Cemevlerine Yönelik Saldırılara Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü

Cemevlerine Yönelik Saldırılara Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü

 

Ankara’da üç ayrı cemevine yapılan saldırı sonrası Balıkesir Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Kenan Bila Balıkesir AHP meydanında bir açıklama yaptı. Dernek binasında Muhammed Can Akyürek’e özel açıklamada bulundu.

 

Dsc 0604

 

BİLA “ CEM EVLERİ RESMİ STATÜ KAZANMALI”

Balıkesir Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Kenan Bila geçmişten bugüne baktığımızda katledilen alevileri görüyoruz. Bizim devletimize dargınlığımız yok ve isyanımız; yöneticilerle.Ülkesini,devletini,milletyini seven bir toplumuz. Bu olay nasıl oldu devletimiz elbet daha iyi bilir. Haberleri ve gelişmeleri duyurmak istiyoruz. Toplumumuz cemevlerinin statüsünün resmi bir statü kazanmasını istiyor.Bu geçmişten yana istenilen bir durum ancak gerçekleştirilemedi” dedi.

“ÇOK ÜZGÜNÜZ BU OLAY EMİNİZKİ HERKESİ ÜZDÜ”

Ankara’daki olaylar büyük talihsizlik diyen Bila açıklamasında ayrıca, “ Biz inanıyoruz ki tüm toplum bu olaylardan rahatsızdır.En yakın örnek Sivas olayları. Katliamdır bu. Sivas olaylarını unutmadık ve unutmayacağız. Açıkcası üzgünüz. Genel merkezimiz ve biz şubeler çok üzgün. Muharrem ayında bu tip olayların hortlaması bizi derin üzdü. Şu anda inanıyoruz ki bu olay herkesi üzdü. Saldırıyı kınıyoruz. Suçluların adalet önüne çıkmasını bekliyoruz. Adalet önüne çıkmazlarsa bir bıçak yarasıda bizlere bu olur. Beklentimiz faillerin gün ışığına çıkarılıp cezalandırılmasıdır” dedi.

BAKAN SOYLU DUYURDU: CEMEVİ SALDIRGANI YAKALANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Çankaya’da bir, Mamak’ta iki cemevine bugün alçakça bir planla saldıran zanlı, Eskişehir’e giderken Ankara Emniyetimiz tarafından yakalandı. Elbette bu provokasyon, her yönüyle soruşturulmaktadır.” Açıklaması yaptı. HABER: MUHAMMED CAN AKYÜREK FOTO: YOLDAŞ DEMİRÖREN

 

Dsc 0614

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: 2 Temmuz Kanlı Savaş'ın 30'uncu yılı - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu