GündemÖzel HaberlerSiyaset

“CENAB-I HAK ŞİKE YAPMAZ”

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı görevine Başlayan Ekrem Başaran ile samimi bir röportaj gerçekleştirdik. AK Parti teşkilatı içinden seçilmiş ya da görevlendirilmiş tüm kadroların, İl düzeyinde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temsili ile İl Başkanlığının liderliğinde yönetilmesi gerektiğini ifade eden Başaran, bu yönetimi de hassas bir denge ve adaletli bir tutumla gerçekleştireceklerini belirtti.

 

İşte Merhaba Gazetesi olarak delege seçimleri, ilçe ve İl kongreleri, genç seçmen, yeni kurulacak partiler ve tevazu konusunda ki sorularımıza Başaran’ın rahat ve samimi bir şekilde verdiği çarpıcı yanıtları.

Bizde durmak yok, geçer gideriz.

Bizim partimizin bir güzelliği de şu; partililerimiz, teşkilatlarımız yanlışta asla ısrar etmez 

Türkiye’nin nereden nereye geldiği noktasında hafıza olarak biraz sıkıntımız var

İmkanları ezelden beri var addediveriyoruz.

Cumhurbaşkanımızın önem verdiği şeylerden biri “kibirlenmek ve benzeri hareketlerin sergilenmesi” Bunu zinhar yasaklıyor ve bu noktada affı yok.

 

Kamil Akyürek: son dönemde özellikle AK Parti içinden çıktığı için gündeme gelen ve kurulacağı ifade edilen iki yeni partinin teşkilatlanması Balıkesir özelinde size bir etkide bulunur mu?

 

Ekrem Başaran: Buna ihtimal vermiyorum. Yeni oluşumların içerisindeki kardeşler bizim içimizden çıkan insanlar. Neticede Partimizin genel başkanı ve çalışma arkadaşları da bir zaman başka bir partinin içinden çıkmıştı. Ancak burada farklı bir tablo var. Bizim idarecilerimiz o partilerden çıkarken o partileri hiçbir zaman kötülemediler. Her zaman hayırla yad ettiler. Geçmişin ajandalarına da baktığımızda bunu çok net bir şekilde görürüz. Maalesef bu arkadaşlar aynı şekilde davranmıyorlar. Haksız ve mesnetsiz kendilerinin de aslında pek çok hadisenin içinde yaşadıkları durumları doğru şekilde izah etmiyorlar. Farklı açılardan olmayan bir şeyi varmış gibi gösteriyorlar. Dolayısıyla bunlara prim verileceğini hiç sanmıyorum. Ama tabi ki partiler insanlardan oluşuyor ve insanlarda toplumun aynası. Toplumun içerisindeki her türlü insandan bizim teşkilatlarımızın içerisinde de olabilir. Ama bunlar eser miktarda belki olur ve asla bizi etkilemez. Bizde durmak yok, geçer gideriz.

K.A: Göreve atandığınız bu dönemde aynı zamanda delege seçim süreci de yaşanıyor. Sürece ne kadar hâkimsiniz?  Ayrıca 2002’nin ardından 2019 geldiğimiz bu günlerde aradan geçen sürede gelen ‘yeni nesil’ dediğimiz bir nüfus var. AK Parti bu nesil ile ne kadar yakın ve bu olgunun neresinde?

E.B: Delege seçimlerimiz başladı. Arkasından ilçe kongreleri ve il kongrelerimiz olacak. Tabi biz Şubat 2019 da genel merkez tarafından atandık ve o zamandan bu zamana siyasi hukuki işler olarak ve bu vazife dolayısıyla da teşkilatlarla hep iç içe olduk. Genel Merkezimizin de bu delege seçimleri yapılırken ilçe kongreleri yapılırken ilçe yönetimi ve daha sonrada il yönetimini belirlerken bizlere tavsiye ettiği ve yapılmasını da istediği oranlar var. Üyelerimizin yüzde 30’unun 2/3’ü kadın. 1/3’ü genç. İkisi bir arada olursa hem genç hem bayanda olabilir. Netice de genç jenerasyonla irtibatı kuracak arkadaşlarımız her zaman yönetimlerimizin içinde yer alacaklar. Yine aynı oranda yer alacaklar. İl yönetimine kadar hepsinin içinde olacaklar. Bu noktada,  gerekli hazırlıklarımızı, çalışmalarımızı biz yürütüyoruz. ÜNİAK’larımız var. Gençlik Kolları, Kadın Kollarımız var ve hepsinin içerisinde bu bahsettiğimiz gençliğin temsilcileri de zaten var. Onlarda bu bağı sıkı şekilde kuracaklardır. Bundan hiç şüphem yok.

Ancak Türkiye’nin nereden nereye geldiği noktasında hafıza olarak biraz sıkıntımız var. Hepimiz kendi yaşantımızda da bunu hissediyoruz. Rahata çok çabuk alışıyoruz. İmkanları ezelden beri var addediveriyoruz. Türkiye’de çoğu insanın kullandığı bugün ki konfor, 15-20 sene önceyi düşündüğünüzde bırakın ismini anmayı, hayal bile edilemezdi. Yüksek Hızlı Tren, Üniversiteler, İllerde Havaalanları…Bunlarla ilgili problemlerden bahsediliyorsa şuna bakmak gerekir. Yetersizliklerin görülmesi için önce bir kurulum olması lazım. Geliştirelim kaliteli hale getirebilelim. AK Parti ile kaliteyi ayrı düşünmez zaten olmaz. Gençlerle ilgili Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımızın henüz bu gün gündeme getirdiği Gençlerin öğrenim kredileri ve pozitif ayrım ile ilgili bir açıklaması da var. Biz de kadrolarımız ile yoğun çalışacak ve diyaloğu arttıracağız.

K.A: Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımız gönül kırma ve tevazu konusunda yine oldukça çarpıcı ve hatta keskin ifadelerde bulundu. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

E.B: Cumhurbaşkanımız aslında bu konuya ilk defa değinmedi. Her zaman her fırsatta tevazu ve gönül fethetme konusunda aşırı hassastı. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın önem verdiği şeylerden biri “kibirlenmek ve benzeri hareketlerin sergilenmesi” Bunu zinhar yasaklıyor ve bu noktada affı yok. Dolayısıyla AK Parti teşkilatlarında da bunun anlatılması ve bu davranış biçiminin örnek alınması anlatılacaktır. Bizim partimizin bir güzelliği de şu; yanlışta ısrar etmez bizim partililerimiz, teşkilatlarımız.

Kendi adıma ben zaten Mütevazilik ve haddini bilmenin çok önemli olduğu bilinci ile yaşayan biriyim.  Benim hayattaki en önemli felsefem, haddimi bilmek, mütevazi olmak, çok çalışmak, gayretli olmak. Bunları yaptığınızda Cenab-ı Hak şike yapmaz. Herkese gayret ve samimiyetinin ölçüsünün karşılığını da mutlaka verir. Biz inandığımız için bunu da bereketlendirir. Bir iyiliğe niyetlendiğinizde size bir iyilik yazarım yaptığınızda ise 10 katından 700 katına kadar veririm. Kötülükse bir kötülük yaptığınızda bir ceza puanı yazarım. Bereket konusunda kolaylık sağlıyor. Çalışıp gayret edeceğiz. Bunları yaparken de kibirlenmeyeceğiz, böbürlenmeyeceğiz çünkü muhatabımıza biz size hizmet etmeye geldik diyoruz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu