Balıkesir Merhaba Blog YazılarıDünyadan HaberlerGündemYaşam

Cerrahi Operasyonlarda AC/DC Etkisi

Araştırmacılar, müziğin cerrahların operasyon performanslarını artırdığını keşfetmiştir. Cerrahi Operasyonlarda AC/DC Etkisi

 

Cerrahi Operasyonlarda Ac/Dc Etkisi

Araştırmalara göre AC/DC dinleyen cerrahlar görevleri yüzde 70 oranında daha başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştir. İşte Cerrahi Operasyonlarda AC/DC Etkisi

Sağlık araştırmaları şirketi NextMed Health,

Cerrahların daha iyi performans göstermelerine yardımcı olmak amacıyla yapay zeka destekli bir radyo istasyonu kurmuştur. Toronto merkezli ajans projeyi, spotify üzerinden yayın yapan Lifesaving Radio projesinden yola çıkarak geliştirmiştir. Yakın zamanda müziğin cerrahların operasyon performansları üzerindeki etkisi hakkında gerçekleştirilen bir çalışma başlatılmıştır.

AC/DC, The Beatles ve Jim Hendrix gibi sanatçılar, cerrahların daha iyi odaklanmalarını sağlamaktadır. Ayrıca hassas kesimler yapmaları için ihtiyaç duyulan ortalama süreyi 236 saniyeden 139 saniyeye indirdiği ortaya çıkmıştır. Ayrıca yapılan operasyonun hatasızlık oranını %5 artırdığı sonucuna varılmıştır.

The Beatles’ın “Hey Jude” ve “Let it Be” şarkıları arka planda çaldığı zaman doktorların yaraları neredeyse %50 daha hızlı bir şekilde diktiği tespit edilmiştir.

Cerrahi Operasyonlarda Ac/Dc Etkisi

Tüm bu araştırma verilerinin ardından NextMed Health, ChatGPT, yeni ses klonlama modelleri, Spotify API’leri ve yaratıcılığını kullanarak Lifesaving Radio’yu hayata geçirmiştir. Cerrahların ameliyat performansına hitap ederek farklı bir dinleme deneyimi sunmaktadır. Ayrıca Spotify üzerinden yayınlanmaktadır. Spotify, geçtiğimiz Şubat ayında dinleyicilerin bireysel müzik tercihlerine göre çalma listeleri oluşturan yapay zekâ destekli AI DJ özelliğini duyurmuştur. Bununla birlikte bu özelliğin beta sürümünü Kanada ile ABD’deki Premium kullanıcılara sunmuştur.

Radyoyu oluştururken Spotify’ın yapay zekâ modelinden yararlanılmaktadır. Ayrıca en yüksek cerrahi performans için klinik olarak uygun müziği belirlemek üzere milyonlarca şarkı metriğini (BPM, ton, ses yüksekliği, enerji, değerlik, kararlılık ve konuşma gibi parametreler dahil) analiz etmek için de Spotify Analytics’i kullanmaktadır. Ortaya 30 saatin üzerinde müzik içeren Lifesaving Radio çıkmıştır.

Cerrahi Operasyonlarda Ac/Dc Etkisi

Daha fazlası için tıklayınız.

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu