Gündemİlçe Haberleri

Çevre Dostu Otobüsler Yollarda

Çevre Dostu Otobüsler Yollarda

Çevre dostu, doğaya ve insana saygılı yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelen Büyükşehir Belediyesi, kredi kullanmadan öz kaynaklarıyla satın aldığı sıkıştırılmış doğal gazlı (CNG)  65 otobüsü hizmete sundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışacak temiz enerjili (CNG) sıkıştırılmış doğalgazla çalışan 65 otobüs, düzenlenen törenle hizmete başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 2019 seçim kampanyasında sözünü verdiği güvenli, konforlu ve çevreci toplu taşımayı Balıkesir’e kazandırarak bir seçim vaadini daha yerine getirdi. Sıkıştırılmış gaz (CNG) ile çalışan, QR kod, temassız özelliği olan kredi kartı ve sanal kart ile de binilebilecek olan 65 otobüsün kabulü geçen hafta Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Çevre dostu, doğaya ve insana saygılı yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelen Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda enerji verimliliği ve emisyon azaltımı sağlamayı hedefliyorlar.

Gar bölgesinde düzenlenen ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ev sahipliği yaptığı CNG’li otobüslerin hizmete alım törenine; Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Rıza Tekin, BMC Kara Araçları Genel Müdürü Bülent Santırcıoğlu, ilçe belediye başkanları ile kaymakamlar, kamu kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldılar.

1Dc2076F 09De 454F 9C5F B2220Fbd2461

YÜZDE 100 AVANTAJLI ALINDI

Şu anki (2021 yılı) güncel fiyatı 160 milyon liraya olan otobüsler 2020 yılında projelendirilerek, kredi kullanılmadan belediyenin öz sermayesi ile Türk Lirası üzerinden 78 milyon liraya satın alınarak yüzde 100 avantaj sağladılar. Otobüsler, Şehirler Arası Terminal bölgesine 4 bin m2’lik alana kurtulan CNG istasyonundan yakıt deporlarını dolduracak.

HEM DOĞA DOSTU HEM DE EKONOMİK

Çevre ve doğa dostu ekolojik ve verimli sessiz bir kullanımı olan diğer yakıtlara göre sıkıştırılmış doğalgaz CNG kullanan otobüsler yüzde 90 daha az azot, yüzde 15 daha az karbon monoksit içeriyorlar. Ayrıca CNG’nin mazottan yüzde 30, benzinden yüzde 70, LPG’den de yüze 40 daha tasarruflu.

SON DERECE GÜVENLİ

Sıkıştırılmış Doğal Gaz CNG, güvenliğinin yüksekliği havadan hafif olması sızıntılarda parlama ve patlama olasılığının düşük oluşu ayrıca bilimsel verilere göre çok düşük. 120 ve 125 oktan değeri ile tam yanan CNG yağla karışmadığı içinde bakım maliyetleri ve bakımında son derece uygun.

BAŞKAN TEKİN: “PANDEMİYE RAĞMEN NASİP OLDU”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın göreve geldiği günden bu yana ulaşım konusundaki düşüncelerini ve ayrıca vizyonunu bildiğini söyleyen, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Rıza Tekin “Pandemiye rağmen otobüsleri satın alarak hizmete sokulması nasip oldu. Bu işe emek veren başta Yücel Başkanımız olmak üzere ayrıca herkese teşekkür ediyorum” dedi.

33Db95B8 7D3C 4D43 8752 59B9C2E1Abff

BAŞKAN YILMAZ: “EKONOMİK, KALİTELİ HİZMET”

Büyükşehir şehrin her yerine tüm hizmetleri ulaştırmaya çalıştıklarını belirten Başkan Yılmaz, ayrıca “Hizmetlerimiz yaparken plan ve bütçe istiyoruz, insan kaynağını doğru kullanıyoruz.  20 ilçe belediyemizle beraber katılımcı belediyecilik diyerek yola çıkarak temel sorunları belirledik ve bunlara nasıl çözümler oluştururuzu düşündük. Otobüsleri satın aldığımız yerli fabrikamızı inceledik ve ayrıca en ekonomik, kaliteli hizmeti çevreyi koruyarak yaptığını gördük” dedi.

BAŞKAN YILMAZ: “İŞLERE ÖNDEN AKIL KOYUYORUZ”

Lider adamın sorunu çözen adam olmadığını vurgulayan Başkan Yılmaz, sorunlar çıkmadan önce onu planlayıp sorun olmasını engelleyen insanın lider olduğunu söyledi. Şehrin önüne geçtiklerine dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Sorunlar çıkmasın diye valimizle, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, ayrıca siyasilerimizle idari mülki amirlerimizle sürekli istişare halindeyiz.  Pandemi çıkmadan önce biz hep beraber akıl koyarak otobüs konusunda bu noktaya kadar geldik” dedi.

BAŞKAN YILMAZ: “ÜCRETSİZ YOLCU TAŞIMADA TÜRKİYE 1.’SİYİZ”

Şehirdeki vatandaşların yüzde 35’ini belediye otobüslerinin taşıdığını ve ayrıca geriye kalan vatandaşları da diğer esnafların taşıdığını belirten Başkan Yılmaz “Uyumlarından dolayı, halkın memnuniyetini düşündükleri için şoför esnafımıza çok teşekkür ediyorum. Balıkesir’de günlük ortalama 250 bin vatandaş ulaşım araçlarını kullanıyorlar. Vatandaşlarımızın konforu için 1000’e yakın yeni durak, 500’e yakın durağı da yeniledik. Nüfusa oranla ücretsiz yolcu taşımada yüzde 50 ile Türkiye’de birinci sıradayız. Her iki vatandaştan birisini ücretsiz taşıyoruz. 65 otobüsümüz şehrimize hayırlı olsun. Son günlerde yaşanan yangınlarla devletimiz ayrıca tüm imkanlarını kullanarak mücadele ediyoruz. Her yanan ağacın yerine yeni fidanlar dikeceğiz” dedi.

Ba30583E B702 4C2F 87Ce 29A60A021B58

VEKİL CANBEY: BALIKESİR’E YENİLİKÇİ GÜZEL HİZMETLER YAKIŞIYOR

Önemli bir açılışa şahitlik ettiklerini dile getiren Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, “Balıkesir Türkiye’nin en güzel şehri. Balıkesir’e de yenilikçi güzel hizmetler yakışır. Burada bu güzel hizmetlere şahitlik ediyoruz. Bu bakış açısı önümüzdeki dönemde de devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye’de belediyecilik adına bizim örneğimiz. İstanbul’da çok güzel hizmetler yaptı. Onun yolunda hizmet etmeye de devam ediyoruz. Otobüslerin ayrıca Balıkesir’e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

YAVUZ SUBAŞI: “CUMHURBAŞKANIMIZIN İZİNDEYİZ”

Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, “Ulaşım ile ilgili en güzel hizmetleri yapmaya devam ediyoruz. 18.02 bölgesinde, ayrıca Paşa Camisi’nde olduğu gibi yine güzel bir hizmetimizi Balıkesir’e kazandırdık.  Biz yerli ve milli olanın yanındayız. Biz hep arazideyiz. Arazide de olamaya devam edeceğiz. Çevreci 65 otobüsümüzü Balıkesir’e kazandırmak için gösterdiği gayretten dolayı ayrıca başta Yücel başkanımız olmak üzere Büyükşehir ekibi tebrik ediyorum” dedi.

444

BELGİN UYGUR: AKILCI VE VİZYONLU BELEDİYECİLİK

1994 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı yaptığı döneme şahit ettiğini belirten Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, “O dönemden itibaren başlayan hizmet, kültür, sosyal, gönül belediyeciği, hep üzerine bir şeyler katarak devam ettiriyoruz. Yücel Başkanımızın akılcı ve ayrıca vizyoner belediyeciliği sayesinde 65 çevreci otobüsü burada görüyoruz. Bundan sonrada gönül belediyeciliğimize de devam edeceğiz. 2023, 2053, 2071 hedeflerimize koşmaya devam edeceğiz. Devletimiz en son teknoloji araç ve gereçleriyle vatandaşlarımızla Orman Bakanlığı mensuplarımızla ayrıca cansiperane bir şekilde çalışıyor” dedi.

VALİ ŞILDAK: AVRUPA’DA GÖRÜRDÜK ŞİMDİ MEMLEKETİMİZDE

Güzel bir hizmetin açılışında aranızda olmaktan çok memnunum olduğunu dile getiren Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “Ulaştırma, toplu ulaşım ayrıca medeniyetin temel göstergelerinden birisi. Yeni teknolojik araçları Avrupa’da görürdük şimdi memleketimizde görüyoruz.  Heyecanlıyız guruluyuz. Ülkemizin pek çok noktasında devam etmekte olan yangınlarda acılarımız büyük. Devletimiz vatandaşlarımızla beraber yangınla mücadele ediyor. Yangınlar sonrası ağaçlandırmada ülke olarak birinciyiz. Balıkesir’de 30 Temmuz itibariyle mesire alanları haricinde ormanlık alanlara girilmesini durdurduk. Kazara çıkması ihtimal olan yangınların önüne geçmek için böyle bir karar aldık. Yücel başkanımıza da uyumlu konuşmaları ve ayrıca bu güzel ahenkli yönetimi için gurur duyuyorum. Her şeyi güç birliği içerisinde yürütüyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu