GündemKöşe Yazıları

Çevre Hassasiyeti

Çevre Hassasiyeti

 

Çevre bilincinin oluşması için temel çevremizden başlıyor. Öncelikle temiz bir çevre düşüncesiyşle hareket ederek yaşadığımız yerlerde çevre düzenlemesi kapsamında yapılabilen uygulamalara göz atarsak hepsi, güzelleştirme adına yapılmıyor mu? Ardından konfor… Ağaçlandırma ve çimlendirme, süs ve yüzme havuzu yapımı, bahçe düzenleme ve bakımı, çit ve bariyer uygulamaları ve istinat duvarı yapımı gibi işler yer alıyor. Tüm bu uygulamalar “peyzaj” kapsamına giriyor. Müstakil bir evde yaşayanların kendilerinin yapabileceği düzenlemelerle de bu mümkünken apartman sakinleri genellikle bazı firmalara bu işi devrediyor.

Balıkesir özeline baktığımızda özellikle apartman sakinleri çevre hassasiyetini pek korumuyor.Topluca alınacak kararların içine para girince haliyle bazen herkes bana ne diyebiliyor.Oysaki toplu yaşam alanları kendi evimizin çevresinden başlayarak ardından parklara,sokaklara taşmalı.

Peki, apartmanlarda çevre düzenlemesi nasıl yapılır?

Kat maliklerinin düzenli ve bakımlı bir alanda daha refah bir yaşam sürdürebilmesi için bahçede çevre düzenlemesi yapılabiliyor.

Bahçe ve çevre düzenlemesi işi için öncelikle proje hazırlanması, firmalardan teklif alınması ve masrafların belirlenmesi gerekiyor. Söz konusu projeye apartman sakinlerinin onay vermesinin ardından çevre düzenleme işlemi yönetici denetimi altında başlıyor.

Bahçede yapılabilecek düzenlemeler kapsamında yukarıda da belirttiğimiz gibi duvar, çit, tel gibi bahçe sınırını belirleyen araçların inşası, ağaçlandırma, çiçek yetiştirme gibi çalışmalar yapılabiliyor.

Ayrıca apartman bahçesine bank, çardak, salıncak gibi dinlenme bölümlerinin ve oyun alanları da çevre düzenlemesi kapsamında yapılabiliyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu