Çocukça

Çevreye duyarlı nesil

ÇEVREYE DUYARLI NESİL

 

Burhan Erdayı İlkokulu 4\C sınıfı öğrencileri, çevreye duyarlı davranışlar sergileyerek yarattıkları projelerle okullarında başarılara imza atıyorlar. Kuşlara yönelik yaptıkları projeleri ve sonuçları anlattılar.

 

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte hayvanların yaşam alanları da kısıtlanıyor. Yem ve su bulmakta güçlük çeken kuşlar için atık maddelerden kuş evleri yapan öğrenciler, projelerine dair detayları anlattılar.

 

Ceylin Erden: Hayvanlar, özellikle kışın barınma, yemek ve su ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiyorlar. Onların bu hallerine karşı duyarsız kalmamız düşünülemezdi. Okulumuzda 4. Sınıflar olarak böyle bir proje yapmaya karar verdik. Arkadaşlarımızla birlikte kullanmadığımız atık su şişelerini iyice temizleyerek içine kuş yemleri ve su koyduk. Okul bahçemizdeki ağaç dallarına asarak içerisine kuşların özgürce girebilmelerini sağladık. Biz hayvan dostlarımız için böyle bir çözüm geliştirdik.

 

Elif Kırlangıç: Dışarda kalan ve soğuktan en fazla etkilenen hayvanlar kuşlar. Kuşlar ne yazık ki kışın yeteri kadar besin tüketemiyorlar. Su ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar ve yuva bulmakta güçlük çekiyorlar. Bu duruma bizim de dokunmamız gerektiğini düşünerek okulumuzda bir farkındalık projesi yaratmak istedik. Bunun için de okul bahçemizdeki ağaçların dallarına kuş yemlikleri koyduk. Böylece kuşlar diledikleri gibi beslenebilecek ve yuva bulmakta da zorluk çekmeyecek.

 

Hasan Günay: Hayvanlar sessiz ve bir o kadar da masum canlılar. Ne istediklerini neye ihtiyaçları olduğunu söyleyemiyorlar. O yüzden çoğu mevsimsel koşullar nedeniyle hayatını kaybediyor. Biz Burhan Erdayı İlkokulu öğrencileri olarak bu konuya duyarsız kalamadık. Elimizden geldiği kadarıyla bir etkinlik yaptık. Arkadaşlarımızla beraber kuş yuvaları oluşturduk. Gerek atık su şişeleri, gerekse ahşap kuş evleri kullanarak oldukça güzel bir proje oluşturduk. Geri dönüşü ise çok güzel oldu. Şimdi pek çok kuş gelip bu yuvalarda barınıyorlar. Sularını ve yemlerini yiyorlar.

 

Ahsen Deniz: Mevsim koşulları canlıları çok fazla etkiliyor. En fazla da kuşları etkiliyor. Soğuk kış aylarında yem ve su bulamayan kuşlar ne yazık ki hayatlarını kaybediyorlar. Bunun önüne geçmek için biz de Burhan Erdayı İlkokulu olarak bir proje geliştirdik. Bu kapsamda kuş yuvaları yapıp okul bahçemizdeki ağaçlara astık. Şimdi kuşlar özgürce gelip bu yuvalarda barınabiliyorlar. Biz elimizden geleni onlar için yapıyoruz.

 

 Elif Naz Güler: Kış şartlarından en fazla etkilenen şüphesiz kuşlar oluyor. Kuşlar yem ve su bulmakta güçlük çekiyorlar. Biz Burhan Erdayı İlkokulu öğrencileri olarak öğretmenlerimizin öncülüğünde böyle bir çalışma yaptık. Yaptığımız çalışmaların geri dönüşleri harika oldu. Şimdi kuşlar gelip yaptığımız bu yuvalarda barınabiliyorlar.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu