Gündem

“CEZALARDAN HOŞLANMIYORUZ AMA YAPTIRIM UYGULANACAK”

 “CEZALARDAN HOŞLANMIYORUZ AMA YAPTIRIM UYGULANACAK”

 

Vali Hasan Şıldak Covid-19 tedbirlerine yönelik denetim faaliyetinde bulundu.

Vali Hasan Şıldak Deve Loncası bölgesinden Zağnos Paşa Cami’ne giden istikamette Covid-19 tedbirlerine yönelik denetim faaliyetinde bulundu. Yapılan denetimler sırasında Vali Hasan Şıldak izolasyon kuralı ihlallerine ilişkin uygulanan yeni yurt muhafazası yaptırımı ile ilgili açıklama yaptı.

 

44 KİŞİ YURT İZOLASYONUNDA

Vali Şıldak denetimler sırasında yaptığı açıklamasında, “ Yaptığımız denetimler sonucu Covid-19 test sonucu pozitif çıkan ve ya temaslı olduğu tespit edilen bu yüzden de evinde kalması gereken ancak izolasyon kurallarına uymayan kişilerle ilgili geçtiğimiz günlerde uygulamaya başladığımız yurt izolasyonu ile vatandaşlarımızı muhafaza altına alıyoruz. Yapılan bu uygulama için Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi’ nde bulunan Hasan Basri Çantay Yükseköğretim Kurumu yurduna ait 2 bloğu tahsis ettik. Şuan bu bloklarda 44 vatandaşımız kalmakta. ” dedi.

 

TESTİ POZİTİF OLANLAR VE TEMASLILAR HERGÜN KONTROL EDİLİYOR”

Vali Şıldak, “ Yurtta kalan vatandaşların 15’i evde izole halde bulunması gerekirken dışarıda olduğu tespit edilen, kural ihlali yapan vatandaşlarımız. 29 kişi ise çeşitli nedenlerden barınacak yeri bulunmayan ama Covid-19 tespit ettiğimiz vatandaşlarımızdır. Vaka görülen vatandaşlarımızın tümü her gün sıkı bir denetim ile ekiplerimiz tarafından kontrol ediliyorlar. Vatandaşları kural İhlali durumunda hemen tahsis ettiğimiz yurtlara gönderiyoruz. ” ifadelerinde bulundu.

 

Dsc 0009

 

 “CEZA VERMEKTEN BİZ DE HOŞLANMIYORUZ ”

Bugün ki denetimlerde yine Balıkesir’de tedbir bilincinin ve sorumluluğun yüksek seviyelerde devam ettiğini vurgulayan Vali Şıldak, “Genel anlamda farkındalık yüksek. Tabi uyarıda bulunduğumuz bir kaç işyeri de oldu.  Gerekli uyarılarımız yaptık. Ceza vermek tabi hoşumuza gitmiyor ama uyarılara dikkat etmeyen iş yerleri ve vatandaşlara yaptırım uygulayacağız. ” dedi.

 

İLÇE KAYMAKAMLARI İLE TOPLANTI YAPILACAK

Vali Hasan Şıldak önceki denetimlerin bilgilendirme amacının daha yüksek olduğunu ancak artık cezai uygulamalara ağırlık vereceğinizi ifade etmiştiniz hatırlatmasına yönelik, “Tabi ki ihlaller durumunda uyarılara riayet edilmemesi halinde cezalar uygulayacağız. 1 haftada uyguladığımız ceza miktarı tam 3 katına çıktı. Konuyla ilgili akşam İlçe Kaymakamları ile video konferans yöntemi ile bir araya geleceğiz. Dün akşam da 81 İl Valileri olarak İçişleri Bakanımız ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdik. Kendisinden gerekli talimatları aldık ve Bilim Kurulumuzun da önerilerine  dikkat ediyoruz. Şuan yeni Bir Tedbire ihtiyaç duymuyoruz. Tüm kurumlarımız koordineli bir şekilde çalışmakta. Bu konuda iyi yol aldığımızı düşünüyorum. ” diye konuştu.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu