Gündemİlçe HaberleriSiyaset

CHP Ayvalık Danışma Kurulu Toplantısı’nda Çarpıcı Açıklamalar

CHP Ayvalık Danışma Kurulu Toplantısı’nda Çarpıcı Açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ayvalık İlçe Başkanlığı Danışma Kurulu, İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı ve yönetiminin görevde olduğu süre boyunca yaptıkları çalışmalar ve Ayvalık Belediyesi’nin yaşama geçirdiği projelerin aktarıldığı toplantıda parti, kent ve ülke gündemine dair de görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ayvalık İlçe Başkanlığı’nın Üye Değerlendirme Toplantısında, hedef olarak, 2023 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemli olduğu gösterildi. CHP Ayvalık İlçe Danışma toplantısında, ilçe örgütünün çalışmaları ve Ayvalık Belediyesi’nin iki buçuk yıllık çalışmalarının gösterilmesinin yanı sıra  yapılacak projeleri de tanıtıldı. Toplantıya; CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, belediye meclis üyeleriyle önceki dönem belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı.

Divan Başkanlığı’nı yürüten CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı,açılış konuşmasın da, “Her ne kadar tüzüğümüz danışma toplantısını belirli kişilerin katılımı ile yapılmasını öngörüyorsa da biz bugün bu toplantıya tüm üyelerimizi davet ettik. Yine de toplantının akışını tüzüğümüz ve ilgili yönetmelik çerçevesinde yapacağız. Bilindiği gibi danışma kurulu toplantıları partimizin genel politikası açısından sosyal, ekonomik, kültürel, siyasal konularda ve bölge ihtiyaçları üzerinde, politika oluşturmasını kolaylaştırmak amacıyla yapılmaktadır. Ayrıca parti çalışmalarını geliştirmek üzere parti programı doğrultusunda yerel gereksinimlerin ve gelişmelerin tartışıldığı, parti ilkelerinin ve ülke sorunlarının irdelenip değerlendirildiği danışma amaçlı çalışmalardır” dedi.

Üye oranını yüzde olarak en çok arttıran ilçe olduk

Yönetime geldikleri günden itibaren hedeflerinin Atatürk sevdalısı, Cumhuriyet aşığı herkesi parti çatısı altında toplamak olduğunu dile getiren Şalmanlı şöyle konuştu:

“Bu amaçla yönetimdeki tüm arkadaşlarım partiye üye kazandırmak için her koşulda çalıştılar, emek harcadılar. Bunun sonucunda da Türkiye’de bir yıl süresi içinde üye oranını yüzde olarak en çok arttıran ilçe olduk. Hepimiz biliyoruz ki ülkemizin içinde bulunduğu karamsar tablodan ve bu karanlığı yaratan iktidardan kurtuluşun tek çaresi Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır. Bizler de CHP Ayvalık İlçe Örgütü olarak, partimizin iktidarı için, hep birlikte, el ele, kimseyi ötekileştirmeden, her bir oya ihtiyacımız olduğunu unutmadan çalışmaya devam ediyoruz. Biliyoruz ki, ülkemizin karanlıktan kurtuluşu bizimle mümkündür.

Bugün CHP çatısı altında aydınlık yarınlar için, halkın iktidarı için her zamankinden daha güçlü olarak, biz olma vaktidir. Bir süre önce belediye başkanımızı ve yedi meclis üyemizi de aramıza katarak daha da güçlendik. Bugün her zamankinden daha güçlüyüz. Son yerel seçimlerde partimiz, 2002’den beri ülkemiz üzerine çökmüş olan karanlığa ışık oldu. Bugün yerel yönetimler vasıtasıyla 40 milyondan fazla vatandaşımıza Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Millet İttifakı’nın vatansever evlatları hizmet ediyor.

Şimdi sıra baharımızı yaza çevirmekte. Şimdi Türkiye’nin tan vakti! Gün doğuyor, umut yeşeriyor. Artık İktidara yürüyoruz, karanlığın üzerine güneş gibi doğacak halkın iktidarı. Bu yürüyüş, kimsenin ötekileştirilmediği, kimsenin dışlanmadığı; demokratların, halkçıların, vatanseverlerin, gençlerin, kadınların, esnafların, sanayicilerin, bilim insanlarının, işsizlerin ve emekçilerin kendisine yer bulduğu bir iktidar yürüyüşüdür… Güzel olan, heyecan verici olan da budur. Menziline varmak üzere olan iktidar yürüyüşünde hiçbirimiz yalnız değiliz; hiçbirimiz yalnız kalmadık. Bizler, salgınının ağır koşullarına rağmen sanki yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Sizlerden isteğimiz, gelin sokak sokak, ev ev hep birlikte gezelim. El ele, omuz omuza iktidara giden yolda birlikte yürüyelim. Cumhuriyetimizi, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesinden yola çıkarak kurdu. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, önümüzdeki en önemli görevin Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak olduğunun bilincindeyiz. Bunu, Cumhuriyetimizin 100. yılında gerçekleştirme azim ve kararlılığındayız. İnanıyoruz ki her şey daha güzel olacak.”

Yerel seçimler bir milat

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin de 2019 yerel seçimlerinin Türk siyasi tarihi için bir milat oluşturduğunu söyledi. Halkın bu seçimin sonunda başta İstanbul, Ankara, Adana, Mersin gibi pek çok büyükşehir belediyesinin yönetimini Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin öngördüğü adaylara teslim ettiğini hatırlatan Başkan Mesut Ergin, “Bursa ve Balıkesir kıl payı kaybedildi. Ama umudum o ki ilk seçimde bu kentlerimiz de Cumhuriyet Halk Partisinin Sosyal demokrat/ halkçı belediyecilik anlayışıyla tanışacak. Bunun için başta Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm ilçe belediyeleri ve bu kentlerde yaşayan insanlara nefes aldıracak CHP yönetimleri görev yetkisini halkımız verecektir.

Ülkemizde siyaset gündeminin tıkandığı, başta ekonomik kriz, yanlış göçmen politikaları, komşular ve diğer önemli dünya devletleri ile yaşanan yersiz kavgalar halkımızda umutsuzluk yarattığı bir anda Cumhuriyet Halk Partimiz ben buradayım, CHP varsa çare var anlayışıyla yine yeniden ülkenin umudu oldu. Yerel yönetimlerde yükselen CHP bayrağını, ilk Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminde de zirveye çıkarmak biz CHP’lilerin ilk görevi olmalı inancındayım. CHP bu ülkeyi ve onun Cumhuriyetini kuran kadroların partisinin adıdır. Türkiye Cumhuriyetini kuran parti olan CHP, bu Cumhuriyeti koruma, kollama ve ilelebet yaşatmakla da görevli olan bunu kendine şiar edinen kadroların partisidir. Bizim temel görevimiz Atatürk ilke ve devrimlerini geleceğe taşımak, onun emaneti Cumhuriyet ve laik, sosyal, hukuk devletini yaşatmaktır. Bunun yolu da CHP’yi iktidara taşımaktır” diye konuştu.

Çok çalışacağız, birlik olacağız ve partimizi iktidara taşıyacağız

İktidara giden yolun yerel yönetimlerden geçtiğine inananlardan olduğunu vurgulayan Başkan Ergin, CHP’li belediyelerin yerelde halka güven veren her eylemi, ulusal seçimlerde de CHP oyu olarak sandıklara yansıyacağını belirtti. Ergin şöyle devam etti:

“Onun için bizim kaybedecek zamanımız kavga etme lüksümüz yok. Çok çalışacağız, birlik olacağız ve partimizi iktidara taşıyacağız. Sen ben yok biz varız diyerek Kuvay-i Milliye ruhuyla bunu da başaracağız. Ayvalık Belediye Başkanlığına seçildiğim ilk günden bu yana bana seçimde oy veren hemşehrilerimin bu güvenine layık olmak için çok çalıştım, çalışmaya da devam ediyorum. Bu günden itibaren bu çalışmaları partimize güç katmak, Ayvalık’tan başlayıp, Balıkesir ve Türkiye’nin her yerinde CHP bayrağını daha da yükseğe taşımak için artırarak sürdüreceğiz. Bunu parti teşkilatlarımız ile birlikte başaracağız. Geride bıraktığımız iki buçuk yıllık süre içinde Ayvalık adına olumlu işler yaptığımıza da inanıyorum. Elbette bazı eksiklerimiz de olmuştur, bunları da hep birlikte tamamlayacağız.

 Benim siyasi tercihlerim her zaman Atatürk çizgisidir

“Yapılacak daha çok iş var ve Ayvalık için planladığımız proje ve yatırımlar bu beş yıllık süreci de aşan işler” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Ergin şunları söyledi:

“Ayvalık için öyle büyük hayallerimiz var ki bunları beş yılda tamamlamak imkansız. İnşallah el birliği ile hep beraber bu işleri kesintisiz olarak tamamlarız. Ülkemiz ne yazık ki iyi yönetilmiyor. Mevcut iktidar eliyle, her gün bir yenisi eklenen ülke sorunlarına çözüm üretilmesi ve yaşanan krizlerin aşılmasının olanaklı olmadığı inancını pek çok kesim gibi ben de taşıyorum. Ne yazık ki Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyet değerlerine yönelik her geçen gün yeni saldırılara tanık oluyoruz. Benim siyasi tercihlerimde her zaman Atatürk çizgisi ve Cumhuriyet ülküsü belirleyici olmuştur. Yakın zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılmamın en önemli nedeni bu hassasiyetlerdir. Cumhuriyet, Atatürk, bayrak ve vatan sevgisi taşıyan insanların bölünmeye değil birleşmeye ihtiyacı var. Onun için kimseyi dışlamadan, geçmişte varsa yaşanan kırgınlıklara bir çizgi çekerek yolumuza devam etmeliyiz. Bunu il ve ilçe yönetimiyle, bunu kadın kollarımızla, bunu gençlik kollarımızla, bunu her kademeden, her mahalleden, her yaştan cumhuriyet halk partili arkadaşlarımızla birlikte yapacağız.”

***

İlçe yönetimini tebrik eden CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, tarihsel bir dönemeç noktasında bulunduklarını belirtti. Herkesin üzerinde, omuzlarında tarihsel bir sorumluluk bulunduğuna vurgu yapan Şahin, “Cumhuriyeti yüzüncü yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserim dediği Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında buluşturmak zorundayız. Başka alternatifi yok. 2023’te seçim olacak diyoruz; ama önümüzdeki genel seçimde hepimizde bir iktidar hevesi var. Kaybettiğimizi düşündüğümüz zaman, kaybedersek ne olur diye düşündüğümde ilerisini düşünemiyorum. Ne kadar büyük bir hayal kırıklığı. Çocuklarımıza karşı, Cumhuriyet’e karşı, Cumhuriyet’i kuranlara, Mustafa Kemal Atatürk’e karşı ve Türk tarihine karşı ne kadar büyük sorumluluk sahibi olduğumuzu hatırlıyoruz. O nedenle asıl mücadele etmemiz gereken kitlenin AKP iktidarı olduğunu asla aklımızdan çıkartmamamız lazım” dedi.

Danışma Kurulu toplantılarının önemine değinen CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı da yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Önemli bir dönemecin arkasındayız aslında. CHP ‘nin iktidara kendinden emin adımlarla ilerlediği bir dönemdeyiz ve her geçen gün partimiz daha büyüyor, daha güçleniyor, daha etkin siyaset üretiyor. Sokağa daha hakim, halka daha yakın, seçmenin sorunlarına daha fazla odaklanmış olarak vaziyette siyaset üretiyor. Değerli yol arkadaşlarımızın, partililerimizin üzerinde daha fazla sorumluluk var. Artık partimizi iktidar yapmak, onlarca yıldır hedeflediğimiz CHP iktidarını bugün hep birlikte taçlandırma zamanı. Bunun için de tabii ki emek vermek gerekiyor. Ayrışmalardan, kutuplaşmalardan, çatışmalardan uzaklaşarak ilçe başkanımız ve değerli yönetim kurulu üyelerimizin etrafında, onların hazırlamış olduğu program dahilinde çalışmak gerekiyor.  Bu çalışmalarımızı eğer sokağa dökebilirsek, seçmenimize ulaşabilirsek, seçmenimize partimizin söylem ve eylemlerini aktarabilirsek başarılı olmamamız için hiç bir sebep yok. Bugün genel başkanımızı takip ediyorsunuz, her gün bir ilde, bir çalışmada, her gün sokakta, toplumun farklı kesimleri ve farklı sorunlarıyla mücadele eder ve bunlara da çözüm üretir vaziyette çalışıyor, emek veriyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu