GündemGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

CHP Balıkesir İl Başkanlığı Uğur Mumcu’yu Anma Etkinliği Düzenledi

CHP Balıkesir İl Başkanlığı Uğur Mumcu’yu Anma Etkinliği Düzenledi

 

Uğur Mumcu’yu Saygıyla Andılar

CHP Balıkesir İl Başkanlığı, Araştırmacı Yazar Uğur Mumcu’yu 30’uncu ölüm yıl dönümünde saygıyla andı. Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda bir araya gelen CHP Balıkesir İl Başkanlığı, CHP Balıkesir İl Kadın Kolları, Eğitim Sen ve vatandaşlar Araştırmacı Yazar Uğur Mumcu’yu 30’uncu ölüm yıl dönümünde saygıyla andılar.

123321312

Hayatını Nasıl Kaybetmişti?

Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993‘te Ankara Karlı Sokak’taki evinin önünde arabasına konan C-4 tipi plastik patlayıcının infilak etmesi sonucu 51 yaşında hayatını kaybetmişti. Suikastı radikal sağ örgütler üstlense de uluslararası istihbarat örgütlerinden kontrgerillaya kadar suikastın failleri ile alakalı birçok iddia ortaya atıldı. Ne yazık ki Araştırmacı Gazeteci Uğur Mumcu’nun failleri henüz yakalanamadı.

 

123 7

“Uğurlar Olsun”

CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, CHP Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar Yahşi ve CHP Milletvekili Aday Adayı Serkan Sarı Uğur Mumcu’yu anma etkinliğinde vatandaşlarla bir araya geldiler. Yapılan basın açıklamasında Uğur Mumcu’nun katledilişini 30’uncu yılında bir kez daha kınadılar. Basın açıklamasında ayrıca “’Kimi ölüler bize ne kadar yakın, yaşayanların birçoğu ne kadar da ölü’ diyen Uğur Mumcu’yu katledilişinin 30. yılında bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz, aynı zamanda bugün yaşamını yitiren İsmail Cem ve Gaffar Okanı da saygı ile anıyoruz” denildi. Basın açıklamasının hemen ardından da Seldağ Bağcan’ın “Uğurlar Olsun” Türküsü hep bir ağızdan söylendi.

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu