GündemSiyaset

CHP BALIKESİR TEŞKİLATI SESİNİ YÜKSELTTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanlığı öncülüğünde 8 Belediye Başkanı ve 20 İlçe Başkanının, İYİ Parti İl Başkanlığı ve  çok sayıda stk katılımıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıya dair basın açıklaması yapıldı.

Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda yoğun bir kalabalığın katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasına CHP’li belediye başkanları, ilçe başkanları, belediye meclis üyelerinin yanısıra İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, EMEP,ÖDP il başkanları ile ÇYDD, ADD, BAÇEV, Eğitim-İş, EĞİTİM-SEN, YKKED, TÜRK-İŞ, Makina Mühendisleri Odası,Teksif, Hacı Bektaşi Veli Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği, Ata Tohumluk Derneği vb.gibi oda, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. “SALDIRININ AZMETTİRİCİLERİ BELLİ”

Saldırının azmettiricilerini herkesin bildiğini söyleyen CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “Ülkemizin başkentinde, hepimizin şehidi Mehmetçiğimizin cenaze töreninde, şehidimizin cenazesine katılan tek siyasi parti lideri olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına hain bir saldırıda bulunulmuştur. Bu hain saldırı aynı zamanda şehidimiz Yener Kırıkçı’ya ve onun ailesine karşı da yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Yapılan sıradan bir protesto değil, bir provakasyon eylemidir. Bu saldırının azmettiricileri bellidir. Adına gazete denen bir paçavra CHP’lileri hedef gösterdi. Bir takım operasyon kanallarında Genel Başkanımıza idam tehditlerinde bulunuldu. CHP’lilerin şehit cenazelerine alınmaması için talimat verildi. Meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine ağza alınmayacak lafları edenler bu saldırının alt yapısını hazırladılar” ifadelerini kullandı.

“TOPLUMDA KİN VE NEFRET TOHUMLARI EKTİLER”

Başkan Sarı, “Toplumumuzda kin ve nefret tohumu eken, bundan da siyasi rant bekleyen zehirli dil ve bu dilin sahipleri yapılan bu saldırıda pay sahibidir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir üyesi olarak, bu saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı dimdik ayaktaydık, ayakta durmaya da devam edeceğiz. Türkiye’yi korku ve terör ortamına sürüklemeye çalışanlara karşı son derece uyanığız” dedi.

“İÇİŞLERİ BAKANI VE ANKARA VALİSİ İSTİFA ETMELİDİR”

Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı’nı istifaya davet eden Başkan Sarı, “Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

“MİLLİ SAVUNMA BAKANI HANGİ MESAJDAN BAHSETTİ?”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın evin yanında kurduğu cümlelerden bahseden Başkan Sarı, “Genel Başkanımızı linç etmek isteyen “O evi yakın” diye bağıran hainlere dönüp de “Mesajlarınızı verdiniz” demek ne anlama gelmektedir? Bu organize güruh ne mesaj vermiştir? Bu nasıl bir cümledir? Bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj bellidir. Bu saatten sonra sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidir.  Herkes müsterih olsun biz oynanan bu oyunu bozacağız” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu