Gündemİlçe HaberleriSiyaset

CHP: “BU SATIŞA SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

CHP Altıeylül ve Karesi İlçe Örgütleri, Lunapark’ın satışının iptali için Lunapark’ın önünde basın açıklaması yaptılar. Yapılan açıklamaya Altıeylül ve Karesi İlçe Yönetim Kurulları ile Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.

Altıeylül ilçesi Gümüşçeşme Mahallesi’nde bulunan lunapark’ın satışının iptal edilmesi talebiyle CHP Altıeylül ve Karesi İlçe Başkanlıklarından ortak bir basın açıklaması yapıldı. CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli ve CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın’ın konuşma yaptığı basın açıklamasında, “Altıeylül ve Karesi İlçe Yönetim Kurulları ve Meclis Üyeleri ile kent merkezinde yaşayanlar olarak 20 Ağustos 2019 tarihinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemine gelecek olan Büyükşehir Belediyesine ait taşınmazın aşağıda belirttiğimiz nedenlerle satışının yapılmamasına katkınızı talep ediyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki; tapuda Altıeylül İlçesi, Gümüşçeşme Mahallesi 10045 ada, 3’nolu parselde kayıtlı bulunan taşınmaz üzerinde uzun yıllar Kültür Merkezi metruk inşaatı olan ve 2014 yılı sonlarında yıkılan halihazırda ise lunapark olarak kullanılan Atatürk Parkı karşısındaki ve Vergi Dairesi bitişiğindeki 7.114,54 m2’lik yüzölçümlü arsanın satışı için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yetki verilmesi talebi ile 2019 Ağustos ayı Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine alınmıştır. Belediyelerin asli görevi halka hizmet etmektir, Belediye ye ait arsaları satmak değildir. Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki söz konusu taşınmaz Balıkesir kent halkınındır. Kent Halkının olan bu taşınmazın kent kullanımında olması gerekir” denildi.

“KENTLERİN KALBİ MEYDANDA ATAR”

Lunapark arazisinin meydan yapılmasını isteyen CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kent halkının kullanımına açık olan en birinci alan, “Meydan Düzenleme” alanlarıdır. Meydanlar; o kentte yaşayanların, kentlerin kalbinin attığı, nabzının tutulduğu yerlerdir. Çağdaş ülkelerde kentler meydanları ile anılırlar. Toplumun ve bireyin özgürleşmesi içinde yaşadığı kentin mekân anlayışı ile biçimlenir. Bir meydanın kullanımını belirleyen temel koşul, kolay erişilebilir olması, yaşama alanlarına yürüme mesafesinde olması ya da kullanışlı toplu ulaşım olanağına sahip olması ve farklı kesimlerden ve yaş gruplarından kullanıcıları çekebilecek işlevsel çeşitliliği içermesidir. Ve bu alan tüm bu koşulları sağlayabilecek niteliktedir. Kentimiz için en önemli eksikliklerin başında gelen Meydan yokluğu, bu alanın kamu elinde kalarak yakın çevresi ile bütüncül bir plan dahilinde değerlendirilmesi, kent yaşamına katılması, sosyal, kültürel ve sanatsal aktivitelerin merkezi haline getirilmesi çağdaş kent yaşamına önemli bir katkı sunacaktır” dedi.

“BU SATIŞLARA SESSİZ KALAMAYIZ”

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Atıl kalmış arazi ve mülklerin rant veya gelir amacıyla değil, kamu yararına değerlendirilmesi gerekir. Bu alanımız da vergi dairesine ve parkımıza yakınlığı düşülerek park, dinlenme alanı olarak düşünülebilir. Belediyelerin borç ödemek, personel maaşı ödemek ancak çoğunlukla da “yandaşa kent rantı aktarmak” amaçlı olduğu iddia edilen taşınmaz satışları 31 Mart yerel seçimleri öncesinde daha da hızlanarak Ankara ve İstanbul başta olmak üzere çok sayıda belediye, taşınmaz satışı için ihale açmış, son yerel seçimden bu yana belediyeler 32 milyarlık taşınmazı elden çıkartmıştır. 31 Mart Yerel seçimlerinden önce ve sonrasında belediye meclislerinin ağırlıklı gündem maddesini taşınmaz satışları oluşturduğu görülmektedir. Bu satışlara sessiz kalırsak; kamusal alanlar giderek yok olacak, çok katlı beton binalar yükselecek, yeşil alanlar, yürüyüş yerleri, depremde toplanma alanları, çocuklarımız için oyun alanları kalmayacaktır. Satışın gerçekleşmesi halinde; bugünkü ekonomik koşullarda gerçek değerini bulamayacağı gibi, ileride böylesine bir alanın kent yaşamına katılması düşünüldüğünde kamu kaynakları yetersiz kalacaktır”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu