GündemSiyasetTürkiye Gündemi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: 100 Yıllık Onur İstiklal Madalyası İle Taçlandırılmalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: 100 Yıllık Onur İstiklal Madalyası İle Taçlandırılmalı

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir’ in Kurtuluşunun 100. yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

 

BALIKESİR’İN EN ÖNEMLİ HALKASI

Milletvekili Akın yaptığı yazılı açıklamada, Kuvayi Milliye ruhu ile mücadele veren Türk Milletinin, özgürlük ve bağımsızlık yolunda Balıkesir’in en önemli halka olduğunu söyledi. Ahmet Akın, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Türk Milleti’nin ve vatanının kurtuluşu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda Balıkesir’in kurtuluşu en önemli halkalardan biridir. 100. Yıl onuru taşıyan Balıkesir İstiklal Madalyası ile taçlandırılmalı” dedi.

‘’GURUR VE COŞKUYLA KUTLUYORUZ’’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın mesajı şöyle: “Bugün, topraklarında doğup büyüdüğüm Balıkesir’in Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün liderliğinde yazılan kahramanlık destanın 100. yıldönümünü gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Kuvayi Milliye ruhu ile bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi veren Türk Milleti’nin cumhuriyete giden yolda Balıkesirli yiğitlerin canıyla kanıyla tüm varlığıyla bu mücadelede büyük bir katkısı vardır. Çanakkale’de, İnönü’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da şehit düşen nice Balıkesirli yiğit canları pahasına kahramanlık destanları yazmıştır.

‘’KAHRAMAN GAZİLERİMİZE MİNNETARIZ’’

Akın: ‘’Bu onuru bize yaşatan aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize minnettarız. 6 Eylül onurumuzdur, kurtuluşumuzun adı, bağımsızlık yolunda büyük bir semboldür. Bugün, bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere, vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de büyük önem verdiği Balıkesir’imizin kurtuluşunun 100. yıldönümünü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. ”dedi.

Haber: Serap Acar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu