GündemSiyasetTürkiye Gündemi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: Balıkesir’in Ormanları Yangın Tehdidi Altında

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: Balıkesir’in Ormanları Yangın Tehdidi Altında

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir’in de orman yangınları tehdidinde olduğuna dikkat çekerek uyardı: “Aman dikkat!”

Akın Türkiye’nin dört bir yanında peş peşe meydana gelen orman yangınlarının çıkış nedeni her ne olursa olsun milletçe tek yürek olunduğunu, yangınların daha büyük tahribat yapmadan bir an önce söndürülmesini dilediklerini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın, “Yüreğimize ateş düştü, ciğerimiz yandı. Aklımız, gönlümüz, gözümüz, kulağımız gelecek iyi haberlerde” dedi.

BALIKESİR’DE SON BİR HAFTADA 5 ORMAN YANGINI

Balıkesir’in 649 bin 115 hektarlık orman alanına sahip olduğunu vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, son bir haftada Dursunbey, Havran, Edremit, Sındırgı ve Kepsut’ta çıkan orman yangınlarının korkuttuğunu ifade etti. Balıkesir’de 2020 yılında çıkan 80 orman yangınında 104 hektarlık ormanlık alanın kül olduğuna dikkat çeken Ahmet Akın, ayrıca orman yangınlarının Balıkesir için bir tehdit oluşturduğu değerlendirmesinde bulundular. Ahmet Akın, “Geçen yıl Balıkesir’de anızdan 4, çoban ateşinden 17, sigaradan 9, piknik ateşinden 1, faili meçhulden 15 yani insan kaynaklı nedenlerden orman yangını çıkmış. Doğal nedenlerden ise 6. Orman yangınlarının çoğunun insan kaynaklı olmasının bu konuda daha ayrıca dikkatli olunması gerektiğini ortaya koyuyor” diye konuştu.

İKTİDARIN ORMAN YANGINLARINI ÖNLEME MÜCADELESİ BAŞARISIZ

Ormanlarımız, kasıttan, ihmalden, faili meçhullerden yanıp, kül oluyor. Türkiye yanıyor ama iktidarın orman yangınları ile mücadelesi önleme değil, söndürme üzerine.  AK Parti iktidarının orman yangınlarını önleme politikası yanlış! Ormanlarımızı kim yakıyorsa, nasıl ya da neden yangın çıkıyorsa; bu yangınları söndürmek de ayrıca önlemek de iktidarın sorumluluğudur. Yangını önleme politikalarındaki başarısızlık ormanlarımızı insanlarımızı, hayvanlarımızı, yok ediyor, hayatı cehenneme çeviriyorlar. Türkiye yanıyor iktidar, yöneltilen eleştirileri ‘haksız’ buluyor, orman yangınlarına karşı ‘temel stratejisi ve üretilen politikalarda yanlışlık’ bulmuyor. 19 yıllık AK Parti iktidarının orman yangınları karnesi de ayrıca bunu ortaya koyuyor:

2002            1.471

2017            1.411

2018            2.167

2019            2.688

2020            3.412

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu