Gündemİlçe HaberleriSiyaset

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AHMET AKIN BİGADİÇ’TE

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın Balıkesir ve ilçelerinde çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı ve CHP Savaştepe İlçe Zafer Göksel ile birlikte bir dizi ziyaretlerde bulunan Ahmet Akın, çiftçiden esnafa, süt üreticisinden işçiye kadar Bigadiçlilerin sorunlarını dinledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın, Bigadiç’te ilk ziyareti Süt Üreticileri Birliği’ni oldu. Birlik Başkanı Murat Değer ve yönetimine zor koşullarda gerçekleştirdikleri çalışmaları için teşekkür eden Ahmet Akın, “Süt üreticimizin, hayvancılıkla, tarımla geçinen insanlarımızın sorunları var. Ancak ortada yönetilemeyen bir Türkiye var. İktidar bu sorunları çözmüyor. Ne yapıyor, üreticimizi destelemek yerine 10 bin kilometre uzakta başka kıtadaki üreticiyi destekliyor. Tarım ürünlerinde ithalatçı ülke olduk. Oysa biz üreticimizi desteklersek kendimize yeter, ihracatçı ülke oluruz” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın daha sonra Bigadiç Motorlu Taşıtlar Kooparatifini (BİŞOKOP) ziyaret etti. Kooparatif Başkanı Şerif Çolak’tan şoför esnafının sorunlarını dinleyen Ahmet Akın, şoför esnafının da ekonomik sıkıntılarla mücadele ettiğini söyledi. Ahmet Akın, “Bugün şoför esnafı kontağı çevirdiğinde kazanç sağlayamıyor. Zarar ediyor. Mazota, benzine zam üzerine zam geliyor. Dünyada petrol fiyatları ucuzlarken hiç olmazsa pandemi sürecinde akaryakıtın üzerindeki ÖTV’yi kaldırın diye İktidar’a çağrıda bulunduk. Bu bile şoför esnafımıza nefes aldırır. Esnaf sorunlarına kalıcı çözümler bekliyor” dedi.

“ESNAF YALNIZ BIRAKILMAMALI. ÇİFTÇİ KADERİNE TERK EDİLMEMELİ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın daha sonra Bigadiç Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Çolakoğlu ve Ziraat Odası Başkanı Kamber Salur’u ziyaret etti. Esnaf ve çiftçilerin sorunlarına çözümünün desteklemelerle olacağını vurgulayan Ahmet Akın, “Esnafımız da çiftçimiz de kazanamıyor. Esnafa açıklanan destek paketleri yetersiz kaldı. Esnaf yalnız bırakılmamalı. Esnaf yine kendi yağıyla kavruluyor. Çoğu esnafımız bu desteklerden yararlanamadı. Çiftçimiz deseniz, desteklemeleri daha bankada elektrik, su borcuna takılıyor, alamıyor. Çiftçi kaderine terk edilmemeli” diye konuştu.

“BOR STRATEJİK MADENDİR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Eti Maden Bigadiç Bor İşletmesini ziyaret ederek tesislerde incelemelerde bulundu. İşletmedeki madencilik faaliyetlerinden üretim aşamasına kadar son teknolojiyi kullandıkları bilgisini veren Bigadiç Bor İşletme Müdürü Bilal Ambar, katma değeri yüksek ürünler ürettiklerini ifade etti. Ahmet Akın, bor madenin stratejik bir ürün olduğunu belirterek, “Bor rezervlerimiz ülkemiz için son derece önemlidir. Bor madenlerimizin ekonomimize katkısının en yüksek düzeyde katma değer üretecek şekilde, bilim ve teknolojiye uygun politikalar temelinde, sanayimizle entegre olarak, devlet eliyle işletilmesi ulusal çıkarlarımız açısından büyük önem arz ediyor. Bor madenlerimiz devlet eliyle işletilmeli” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, daha sonra CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı ve İlçe Başkanı Zafer Göksel ile birlikte Bigadiç İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti. Bigadiç İlçe Emniyet Müdürü Fatih Durukan’a teşekkür eden Akın, emniyet teşkilatına özellikle salgın sürecindeki gayretleri için sağlık çalışanları ile birlikte polislere de minnettar olduklarını ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın daha sonra,  Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı ve İlçe Başkanı Zafer Göksel ile birlikte Bigadiç İskele Mahallesi Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu