GündemSiyasetTürkiye Gündemi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: “Çocuklarımız Gün Yüzü Görmüyorlar”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: “Çocuklarımız Gün Yüzü Görmüyorlar”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın Kasım ayında öğrencilerin ve çalışanların karanlıkta gidip gelmesine neden olan kalıcı yaz saati uygulamasının ortaya çıkardığı sorunlar ile ilgili verilen önergenin oylarıyla reddedilmesine tepki gösterdi.

 

‘’Karanlığa Son Vereceğiz’’

CHP’li Akın, “İktidar milletimizin bu uygulamanın kaldırılması konusundaki talebini inatla görmezden geliyor. Milletimize söz veriyoruz; iktidara geldiğimizde 90 gün içerisinde bu uygulamayı kaldırarak, karanlığa son vereceğiz” diye konuştu.

‘‘Hayatı Adeta Eziyete Çeviriyor’’

TBMM Genel Kurulu’nda kalıcı yaz saati uygulamasının ortaya çıkardığı sorunların araştırılması amacıyla verilen önerge AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Önerge sahibi CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, altı yıldır kalıcı yaz saati uygulamasının vatandaşların, çocukların ve kadınların hayatını adeta eziyete çevirdiğini dile getirdi.

 ‘Tasarruf İçin Sarayın Işıklarını Kapatın’

CHP’li Akın, sarayın ışıklarının haftada bir gün kapatılırsa yeterli tasarrufun sağlanacağına işaret ederek, şunları dile getirdi: “2017’de dünya genelinde kalıcı yaz saati analiz edilerek tasarruf edilip edilmediği inceleniyor. Ortada bir tasarruf yok. Aynı şekilde, Oxford Enerji Araştırmaları Enstitüsü bir araştırma yapıyor. 2012 ile 2022 yılları arasındaki verileri inceliyor. Sonucu sizlere aynen okuyorum: ‘Kalıcı yaz saati uygulamasıyla alakalı bir tasarruf sağlanmadığı anlaşılmaktadır. Uygulamanın elektrik tüketimi üzerinde gözlemlenir hiçbir etkisi yoktur.’ Yani tasarruf yok, ne var? Büyük bir inat var.”

 ‘90 GÜN İÇERİSİNDE BU UYGULAMAYI KALDIRACAĞIZ’

CHP’li Akın, “AK Parti ve MHP’li milletvekillerine sesleniyorum. Önergeye oy vermezseniz vatandaşlarımızın ızdırabını görmemiş olacaksınız” dedi. CHP’li Akın,“ Milletimize söz veriyoruz; iktidara geldiğimizde 90 gün içerisinde bu uygulamayı kaldırarak, karanlığa son vereceğiz”dedi.

Haber: Yoldaş Kocaer

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu