GündemSiyasetTürkiye Gündemi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: İktidar Zonguldak’ı Gözden Çıkarmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: İktidar Zonguldak’ı Gözden Çıkarmış

CHP Enerji ve Altyapıdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın başkanlığında milletvekilleri ve parti meclisi üyelerinden oluşan heyet ile Zonguldak’a çıkarma yaptı. Kara Elmas taşkömürünün başkentinde başta madenciler olmak üzere esnaf, çiftçi, sendikalar, meslek örgütleri, ticaret odaları, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyor. 2 gün sürecek Zonguldak ziyaretleri sonrası CHP heyeti Zonguldak’ın sorunlarını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na rapor olarak verecek.

CHP Heyeti, Zonguldak ziyaretlerine başlamadan önce İsmet İnönü Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Burada konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Bu gün milletvekilli arkadaşlarım ile birlikte vatan topraklarımızın kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin gönlünde hiçbir zaman yeri değişmeyecek olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyeti kurduktan sonra ilan ettiği birinci il olan Zonguldak’tayız. Zonguldak Cumhuriyet kentidir ve öyle kalacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Hiç kimse Cumhuriyet’e, Cumhuriyet’in kurucu kadrolarına hesaplaşma içinde olmasın. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah ve kader arkadaşı İsmet İnönü’nün adını taşıyan bu parkta Sahil Projesi kapsamında yapılan düzenlemeler ile Cumhuriyet’in kurucu kadrolarıyla hesaplaşmaya girişmek, Cumhuriyet şehri Zonguldaklıların kalbindeki Mustafa Kemal Atatürk’ü, İsmet İnönü’yü ve Cumhuriyet kahramanlarının yerini asla silemez. Bugün Türkiye’nin herhangi bir yerinde Zonguldak’ı sorsanız size vereceği cevap: Kara elmas olacaktır.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın başkanlığındaki CHP Heyeti Zonguldak’taki işsizlik, yoksulluk ve mağduriyetleri halkın ağzından dinledi. Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Ahmet Akın başkanlığındaki heyet, çözüm önerilerini vatandaşlarla paylaştı.

‘TTK’YA 5 MİLYARLIK YATIRIM YAPACAĞIZ, 5 BİN İŞÇİ ALACAĞIZ’

CHP Heyeti daha sonra Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Hakan Yeşil ve madencilerle bir araya geldiler. Ziyarette konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Genel Maden İşçileri Sendikası bizim devamlı iletişim içinde olduğumuz, bizim için çok önemli, ortaya koyduğu değer, ortaya koyduğu mücadelesi çok değerli. Hem bizim için, hem sadece Zonguldak için değil ülkemiz için de çok değerli. Sizinle birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Daha önce sizlerle birlikte bir Taşkömürü Çalıştayı yapmıştık. O çalıştayda taşkömürüyle alakalı çok güzel bilgiler aldık ve bunu da kamuoyuyla paylaştık. Daha önce verilen sözler var.

Özellikle işçi konusuyla alakalı. Norm kadroların yerine gelmesiyle alakalı. Biz, sizlerin huzurunda, basının huzurunda söylüyoruz; İktidara geldiğimizde ilk yapacağımız işlerden biri hemen acil olarak alınması gereken 5 bin kişilik istihdam var, norm kadro eksikliğini gidereceğiz. Norm kadro eksikliğinden kaynaklanan büyük sıkıntılar var. Hem yeteri kadar verimli çalışılamaması hem aynı zamanda galerilerde iş güvenliğinin aksamasına neden oluyor. Yatırımların yapılması gerekiyor. Acilen burada bir yatırıma ihtiyaç var. Bu yatırımı iktidara geldiğimizin hemen ertesinde yapacağımızı bütün basın mensuplarını huzurunda söz verdik. Taşkömürü ile ilgili bir çalışma daha yapacağız, görüşmelerimize başladık. Burası emeğin kentiydi ama şu anda bakıyoruz ki emeklilerin yoğunlukta olduğu bir kent haline doğru gidiyor. Yerin altında bizim kendi milli kaynağımız var, bizim kendi zenginliğimiz var. Taşkömürü Çalıştayı’nı yaptıktan bir süre sonra TTK’ya işçi alımı yapıldı ama yeterli değil. Çünkü bir o kadar da emekli oldu” dedi.

ENERJİYİ YÖNETEMEYEN EKONOMİYİ DE YÖNETEMEZ

“Her fırsatta yerli ve milli enerji diyerek, algı yaratmaya çalışan AK Parti iktidarı taş kömürünü çıkarmayıp dünyanın dört bir yanından kömür ithal ederek “Milli” olduğunu “Yerli” olduğunu iddia etti. AK Parti hükümetinin ne enerji politikaları ne maden politikaları millidir, yerlidir. İthalat üzerine kurulu yanlış politikalarla enerji yönetilemez. Enerjiyi yönetemezseniz ekonomiyi de yönetemezsiniz. Yönetemiyorlar da. Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndaki üretim düşüyor. İşçi açıkları söz verdikleri halde kapatılmıyor. TTK’ya yıllardır yatırım yapılmıyor. TTK’nın 5 binin üzerinde yer altı işçisi açığı var. TTK’ya işçi alınması gerekiyor İktidara geldiğimizde; TTK’ya ilk etapta 5 milyar liralık yatırım yapacağız. 5 bin içi alımı yapacağız ve ilk etapta yılda 5 milyon ton üretim yapacağız. AK Parti hükümetinin 19 yıllık yönetiminde yanlış ekonomi ve sürdürülebilir olmayan enerji politikalarına son verip Zonguldak’a stratejik önemini yeniden kazandıracağız.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu