Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: “Tüm Güçler Teyyakkuzda Bulunsun”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: “Tüm Güçler Teyyakkuzda Bulunsun”

 

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde CHP ilçe örgütünde düzenlenen toplantıya katılan ve devam eden orman yangınlarıyla ilgili tepkisini dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Yangınlar kader değildir, önlem alması gereken iktidardır, yönetimlerdir” dedi. Toplantıya CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yönetim kurulu ve parti üyeleri katıldı.

 

Chp Genel Baskan Yardimcisi Ahmet Akin 1 2

 

Her şeyi yerler bir ettiler

Muğla’nın Marmaris ilçesi ormanlarında dört gündür devam eden büyük yangın ile karşı karşıya kalındığını vurgulayan Akın, Ayvalık’ta geçen yıllarda da orman yangınlarının yaşandığını hatırlattı. Yangınların kader olmadığını önlem alması gerekenlerin iktidar ve yönetimler olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Görünün köy kılavuz istemez. Her sene olan, bilinen ve yaşanan konular. Ama her seferinde ‘miş’ gibi yaparak memleketimizin doğasını, hayvanlarını, böceğini her şeyini yerle bir ettiler. Şu anda yanan ciğerlerimiz” dedi.

Tüm güçler bir araya gelip teyakkuzda bulunsun

Balıkesir’den, Ayvalık’tan uyarılarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Özellikle Ayvalık’ta, bölgemizde, körfezimizde ve Balıkesir’imizde geçen yıl yaşananlar tekrar yaşanmasın. Tüm önlemler alınsın, bu konuyla ilgili uçak mı, helikopter mi, bölgedeki itfaiye mekanizmaları mı? Tüm güçler bir araya gelip teyakkuzda bulunsun, oluşabilecek her konuda anında müdahale edilsin, daha sonra biz bilmiyoruz! Etmiyorduk! Yok bu zamanda bunları bilmiyorduk! Yapardık! Değil, yapacak noktalara geldik, bu uyarıyı yapmak için bu toplantıyı yaptık” diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu