GündemSiyaset

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AKIN: “İKTİDARIN FAY YASASI NEREDE?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın İzmir depremi sonrası açıklamada bulundu.

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın İzmir depremi sonrası açıklamada bulundu. Milletvekili Ahmet Akın açıklamasında “iktidarın sözünü verdiği fay yasası nerede? ” diye sorarak sözlerine başladı. Ahmet Akın, “Türkiye’de her afet sonrası bir Fay Yasası çıkması zaruretini değerlendiren ve hatta bu konuda bir çalışma ekibi oluşturduğunu açıklayan iktidarın çalışması nerede? Meclis’e ne zaman gelecek? Türkiye’nin bir dakika daha kaybedecek zamanı yok!” dedi.
CHP Enerji ve Altyapıdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İçişleri Bakanlığı bünyesinde bir takım çalışmaların kamuoyu ile paylaşıldığını ama somut bir adımın atılıp TBMM’ye bir yasal düzenleme yapılması için çalışma gönderilmediğini söyledi.

 

MUHALFET İSTEDİ, İKTİDAR HEP REDDETİ

 

Ahmet Akın, “Meclis açıldıktan sonra bir düzenleme gönderilecekti. Bir ay oldu Meclis açılalı. Türkiye’nin kaybedecek zamanı yok. Yaşanan her deprem sonrası ‘mış gibi’ yapılıyor. Bizim hazırladığımız fay yasası ilgili komisyonda bekliyor. Meclis’i deprem gibi siyaset üstü bir konuda çalıştırmak istiyoruz. İktidar bunu engelliyor. 2003 yılından bu yana deprem ile ilgili 58 araştırma önergesi iktidarın oylarıyla reddedilmiş. Bir kısmı da Meclis başkanlığı tarafından işleme dahi alınmamış. İktidarın çözüm üretemediğini yaşadığımız acı tecrübelerle görüyoruz. Somut adımlar atılması gerekiyor” diye konuştu.
Türkiye’nin bir deprem gerçeği ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yaşanan her depremin bir kez daha hızlı ve rant kaygısı gütmeyen politikalar üretilmesi gerektiğini ortaya koyduğunu vurguladı. Ahmet Akın, “Hep dendiği gibi deprem değil binalar öldürüyor. Ülke insanımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için acilen adım atılması gerekiyor. Fay yasasının önemli evet! Hızlı ve doğru adımlarla kentsel dönüşüme de ihtiyaç var” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu