GündemSiyaset

“CHP İKTİDARINA YÜRÜYECEĞİZ”

CHP Balıkesir İl Başkanlığına aday olan Ömür Mustafa Boyuer, İl Kongresinde yönetime talip olduklarını söyledi. Boyuer, “Hep birlikte CHP iktidarına yürüyeceğiz. CHH’de yeni bir dönem başlayacak” dedi.

CHP Balıkesir İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Ömür Mustafa Boyuer, “ Ülkemizin ve şehrimiz Balıkesir’in geleceği adına öncelik alıyor ve belirttiğimiz ilkeler doğrultusunda yan yana geliyoruz! Sosyal Demokrasinin evrensel ilkeleri doğrultusunda; yoldaşlıkta, paylaşmakta, demokraside, Cumhuriyet’te ve Atatürk’te bir araya geliyoruz! AKP için Yolun sonunda, Türkiye için yolun solunda buluşuyoruz!Partinin Rant kapısı, yöneticiliğin sıçrama tahtası olarak görülmediği bir örgüt yaşamı; yeni bir kurtuluş mücadelesinin ana damarını oluşturmaktadır. CHP Salonlarda kavga eden, bir menfaat odağı olarak görülen; örgüt sorumlulukları sıçrama tahtası olarak algılanan bir parti hayatından uzaklaştırılmalıdır. Çünkü CHP Salonlarda değil, Mustafa Kemal ve arkadaşları tarafından savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir” dedi.

“YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK”

Boyuer basın toplantısında, “Bizim Yönetimde olduğumuz CHP Balıkesir İl Başkanlığında delege seçimlerinde oy veren, ardından yönetimlerini seçen ve yönetici olamazsa kenarda duran, kenarda bırakılan parti üyelerimizin Yönetim süreçlerine doğrudan katılım sağladığı bir yönetim anlayışı inşaa edilecek! Bizim Yönetimde olduğumuz CHP Balıkesir İl Başkanlığında Kadın Kolları ve Gençlik Kolları yönetimleri ile ortak koordine edilecek, kadın ve genç dağılımın da doğrudan sağlanacağı; Emek, Kent ve Yaşam, Kültür, Sanat, Sağlık, Eğitim ve Parti İçi Eğitim gibi başlıklarda “yönetici olmayan” çok kıymetli CHP Üyelerinin doğrudan çalışacağı, karar sahibi olacağı bir yeni dönem yaşanacak! Bu komisyonlara mesleklerine göre, isteklerine göre veya diğer üyelerin yöneticileri ile katılımcılar oluşacaktır. Komisyon toplantıları tüm üyelere açık olarak gerçekleştirilecek, alınan kararlar İl Başkanlığı tarafından uygulanacaktır! Birim başkanlıklarımız, sokak örgütlenmelerimiz, komitelerimiz ve üyelerimiz Parti Yöneticilerini, parti yöneticilerimizin de bu birimlerimizi karşılıklı denetleyip eksiklerini giderdiği; sağlıklı bir iletişimin aşağıdan-yukarıya ve yukarıdan-aşağıya yeniden kurgulanmaya ihtiyacı vardır!” ifadelerini kullandı.

“CHP BU ÜLKENİN İHTİYACIDIR”

Hedeflerinden bahseden Boyuer, “İç Demokrasinin yeniden tesis edilmesi, parti içi demokrasinin yükseltilmesi ve parti disiplininin yeniden sağlanması, kuracağımız yeni iktidarımızda hayal ettiğimiz dünyanın köşe taşlarını oluşturacaktır! Hükümette olan partinin “En çok sadık olan devlette yerini alır” anlayışını yerle yeksan eden; en çok demokrasiyi ve en çok liyakatı önüne hedef olarak koyup üyeleriyle de bu ilişki biçimi içerisinde ilişki kuran bir CHP’yi Balıkesir’de hep birlikte hayata geçireceğiz! Elimizdeki kurumların birer birer peşkeş çekildiği bu dönemde kamuculuğun önemi çok daha fazladır! Kamuculuk adına kararlı ve doğrudan bir mücadele hattını ortaya koyan bir CHP ülkenin ihtiyacıdır! ‘Emek en yüce değerdir’i basit bir slogandan bir sürekli politika haline getiren bir İl Örgütü, Bizim olduğu kadar Balıkesir’in tüm emekçilerinin ihtiyacıdır!” ifadelerini kullandı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu