CHP İL BAŞKANI KÖYBAŞI “YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ”

CHP İL BAŞKANI KÖYBAŞI “YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ”
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Erden Köybaşı ülkemizde yaşanan deprem konusunda bir basın açıklaması yaptı. CHP il Başkanı Köybaşı açıklamasında “Acımız tarifsiz. Deprem felaketinde yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” dedi.
“Yaralarımızı Özveri İle Birlikte Sarıyoruz”
6 Şubat’ta yaşadığımız depremin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde CHP Balıkesir üyeleri ve teşkilatları da “Bu felaketi dayanışma içinde aşacağız” diyerek yola çıktıklarını duyurdular. Konuyla ilgili CHP İl Başkanı Köybaşı, “ O günden bu yana yaralarımızı sarmak için özverili bir çalışma sürdürüyoruz ”dedi.
“Yönetemiyorlar”
CHP İl Başkanı Köybaşı iktidara yüklendi ve ülkenin yönetilemediğini söyledi. Köybaşı açıklamasında, “ Deprem öncesinde ve sonrasında yaşanan sorumsuzluk, denetimsizlik, liyakatsizlik, yağma, hırsızlık; “devlet nerede” sorusunu gündeme getirdi diyen Yahşi, “ Cumhuriyet Halk Partisi örgütü olarak, Sayın Genel Başkanımızın da ısrarla vurguladığı şekilde, bir kez daha söylüyoruz: Devlet yönetilemez bir hale getirilmiştir. “dedi.
Köybaşı “Seçimler Zamanında Olacak Net Söylüyoruz”
CHP İl Başkanı Köybaşı açıklamasında “Bir kez daha çağrı yapıyoruz: Üniversiteler derhal açılmalı, öğrenciler yurtlarına dönmelidir. Buradan halkımıza bir kez daha açık ve net söylüyoruz: Seçimler zamanında olacaktır. Devletin tüm kurumlarının bu gerçeği iyi bilmesi gerekmektedir. Anayasamızın ilgili maddeleri açıktır: Secim savaş dışında ertelenemez. Savaş durumunda bile kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi alır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de YSK’nın da afet halinde seçimi erteleme diye bir yetkisi yoktur. Yüksek Seçim Kurulu’nun böyle bir şey talep etmesi, demokrasiye darbe girişimi olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz bu tür bir girişimi bu şekilde ele alacağız.” dedi.
“Değişime İhtiyaç Var Diyoruz”
Açıklamada ayrıca, “ AKP Genel Başkanının “bana 1 yıl daha verin” mesajı hiçbir şey ifade etmemektedir. Türkiye kendisine tam 20 yıl vermiştir. Artık bu saatten sonra halkın kendisine verecek değil 1 yıl, 1 saati bile kalmamıştır. Deprem, bu köhnemiş zihniyetin ve bu beceriksiz sistemin de yıkılışı olmuştur. Türkiye’nin büyük bir değişime ihtiyacı vardır. Şehirlerimizi yeniden inşa edeceğiz. İmar aflarına son vereceğiz. Refah dolu bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz ”denildi.
Yoldaş Kocaer