GündemEkonomiSiyaset

CHP İl Başkanı Serkan Sarı Ankara Büyükşehir Yaptı Sıra Balıkesir’de Dedi

CHP İl Başkanı Serkan Sarı Ankara Büyükşehir Yaptı Sıra Balıkesir’de Dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Serkan Sarı’ “suya indirim” açıklaması yaptı. Açıklama Altıeylül ilçesinin açmış olduğu stant önünde gerçekleşti.

 

Ayrıca suya yüzde 50 indirim istendi. AK Parti yönetiminin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde yaptığı uygulamanın aynısını bizde burada meclise taşıdık. Buradaki iradede kararı rahatlıkla alabilir ”dedi. CHP İl ve merkez ilçeler, su indirimi imza kampanyası için stant açtı. CHP Karesi ve Altıeylül ilçeleri stantlarda kampanyayı gün boyu sürdürdü.

Başkan Sarı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni de Örnek Gösterdi

Bu süreç, dünden bugüne gelen bir konu gibi gösteriliyor öyle değil diyen Sarı, “ Bizler 4-5 ay önce BASKİ’ye bir dava açtık ve su fiyatlarının bu kadar çok artmaması gerektiğini belirttik.  Zam furyasını Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin de hayata geçirdiğini söyledik. Dava açtık. Davamız sürüyor ”dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesini de örnek gösteren Başkan Sarı, İnsani su kullanım hakkının ücretsiz verildiğini söyledi. Bu uygulamanın da Balıkesir’de yaşama geçirilmesini arzu ettiklerini açıkladı.

 

Dsc 0191

 

Önce toplu zam ardından enflasyon oranında zam artışları yapılıyor diyen Başkan Serkan Sarı, “Kentin sorunlarına çözüm üretilemiyor. Arıtmaya çözüm yok. Tek yapılan vatandaşın cebindeki parayı alma” dedi. Tarifelere yansıyan rakamları paylaştık ve yapmayın dedik diyen Sarı, verdikleri mücadelenin 5 aydır sürdüğünü belirtti. CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “Belediye Meclisinde Yüzde 50 fiyat indirimini sunduk ancak kenti yöneten anlayış önergemizi kabul etmedi. Ankara’da bu karar Belediye Meclis üyelerince alınmış olmasına rağmen bizim meclisimiz bu kararı almaktan kaçtı. Bu ay BASKİ Genel Kuruluna bir çağrı yaptık ancak ne kadar kaçarlarsa kaçsınlar. Dilekçemizi sunduk. Önergemizi kabul etmediler ve yasal söz hakkımızı da vermediler. Toplantıyı kapatıp halkın meclisinden kaçtılar. Oda yetmedi meclis üyelerimizi karanlıkta bıraktılar ”şeklinde konuştu. Talebimiz şu; Yüzde 157 yaptıkları zammı yeniden indirimle eski haline getirmelerini ve yüzde 50 indirimi yapmalarını istiyoruz. Bir sonraki genel kurula halkımızı da davet ediyorum. Meclis bizim hak bizim diyerek sözlerini tamamladı.  Haber: Yoldaş Kocaer

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu