GündemSiyasetTürkiye Gündemi

CHP İl Başkanı Serkan Sarı: “Kaldırım Taşı Döşemek Yerine Çözüm Bulun”

CHP İl Başkanı Serkan Sarı: “Kaldırım Taşı Döşemek Yerine Çözüm Bulun”

 

CHP İl Başkanı Serkan Sarı CHP İl Başkanlığında bir basın açıklaması yaptı. CHP İl Başkanı Serkan Sarı, 96 işletmenin 26’sına indirim sağlanacağını söyledi.

 

‘’SU FATURALARINA BAKIN’’

CHP İl Başkanı Serkan Sarı yaptığı açıklamada; ‘’Büyükşehir adına açıklama yaptılar, kamuoyuna müjdeler verdiler gazete ve manşetlerde boy boy indirim müjdeleri verildi hep birlikte sevindik 26 TANE işletme sahibi memnun olduğu için. Siz Balıkesir esnafı olarak su faturalarına bakın, hesapları kim yanlış yapmış kim hatalı yapmış zaten faturalarınızda göreceksiniz’’.

‘’YAPILAN İNDİRİM ORTADA, %1’’

CHP İl Başkanı Serkan Sarı , ‘’Cumhuriyet Halk Partisi halkın hakkını savunmaya devam edecek, ama bu kadar da insanın gözünün içine baka baka bu vicdansız açıklamayı da yapmak anlamak mümkün değil. Ne yazık ki kırılıyoruz, üzülüyoruz. Yapılan uzun çalışmalar sonucunda evet çalışmışlar iş yerleri de müjde yapılan indirim oranı %1. BASKİ ile çalışmışlar konutlara %0, işletmelere %1 indirim yapıyorlar. Bizim açtığımız davalar ortada. Her platformda da dile getiriyoruz’ ’dedi.

CHP İl Başkanı Serkan Sarı açıklamasının devamında ise şöyle konuştu;’’ İndirim taleplerimize rağmen iddia ettikleri bir şey vardı Su da tasarruf için zam yapıyoruz, tasarruf, evet yaptıkları tasarruf ortada. Barajın durumu ortada barajın suyunda 1 damla su kalmış değil. Su zayiatına engel olarak vatandaşa fatura keserek olmaz, su altyapı sorunları çözülerek vatandaşın hakkını koruyabilirler. Mecliste sunduğumuz önergeleri okumadan güya demokratik olarak yönettiklerini iddia ediyorlar.

 

Dsc 0206

 

‘’Açıklamaları Samimiyetten Uzak’’

Bir de İsmail Cankul açıklamasında diyor ki; ‘Bizim insanımıza gerçekten değer verdiğimizi görmenizi ve inanmanızı istiyoruz’ ne kadar samimi bir talep biz de istiyoruz. Ama halkımıza vatandaşımıza değer verdiklerini ne yazık ki göremiyoruz. Biraz önce verdiğimiz sayılar ve rakamlar ortadayken gerçekten vatandaşımıza verdikleri değeri görüyoruz. Balıkesir vatandaşının aklı ile oynayacaklarına çıkıp en azından şöyle diyebilirler; ‘Biz yıllarca BASKİ ve büyükşehiri yönetemedik, kaynaklarını israf ettik.  Yerinde kullanamadık borçlarımızı ödeyemiyoruz. Yatırım yapamıyoruz. Bugün bizim su faturalarına indirim yapma şansımız yok! Deseler en azından samimi bir açıklama olur kamu vicdanında da en azından bir değer olur.

‘’ Öğrenciye %50 İndirim Vatandaşa Belirsiz’’

Vatandaşı kandırmaktan vazgeçin, vatandaşımız hakkını da bilir hukukunu da bilir ona verilen değeri de çok açık bir şekilde bilir. Sandıkla geldiniz, sandıkla gideceksiniz . Yapılan indirimler; öğrencilerimize %50 indirim bu bizim her vatandaşımıza uygulanmasını istediğimiz bir taleptir. Bu da başvuran öğrenciler konutta yaşayanlar konutta kira kontratını yapıp BASKİ’ye başvurursa öyle ulaşıyor. Bir de en büyük indirimi de müjde diye verebilirler yakında, umumi tuvaletlere. Gerçekler her zaman bilinir. Cumhuriyet Halk Partisi haktan hukuktan adaletten yana olmaya devam edecek’ ’dedi.

Kaldırım Döşemek Yerine Çözüm Bulun

CHP İl Başkanı Serkan Sarı açıklamasında’’ ‘’Edremit, Akçay ve Güre’de yaşanan sorunları bile çözemediklerinden yönetemediklerini görüyoruz. Ellerini vicdanlarına koysunlar. Kaldırım taşı döşemek yerine halkın sorunlarına çözüm bulsunlar’ ’dedi.

Haber: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu