GündemSiyaset

CHP İl Başkanı Serkan Sarı “Suç Duyurusunda Bulunduk”

CHP İl Başkanı Serkan Sarı “Suç Duyurusunda Bulunduk”

 

 CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan SARI eski Ak Parti Milletvekili hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Adalet sarayı önünde  yaptığı açıklama ile İl Başkanı Sarı, “ Eski bir AKP Milletvekilinin partimizi ve bizlere gönül vermiş olan Cumhuriyet sevdalısı yol arkadaşlarımızı derinden yaralayan gerçek dışı ifadelerinden dolayı CHP il başkanları olarak tüm Türkiye’de suç duyurusunda bulunduk ”dedi.

 

“BENZERİ İFADELERLE İLGİLİDE TAKİPTE OLACAĞIZ”

CHP il Başkanı Serkan Sarı Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olarak Siyasi Partiler Kanunu ve Tüzüğümüz gereği Partimizin ilimizdeki temsilcisi olarak partimize yönelik bu ve benzeri açıklamaların takipçisi olacağız diyerek şöyle konuştu: “Eski bir siyasetçi olan sosyoloji alanında çalışan Profösör ünvanına sahip akademisyen Mazhar Bağlı Habertürk televizyonunda yayınlanan Enine Boyuna adlı programa katılmış ve şu ifadeyi kullanmıştır: “…Bakın Türkiye’nin bu meşruiyet gücünü sabote eden en büyük kara propagandalardan birisi de Türkiye’nin deaşı desteklediği yönündeki alçakça saldırılardır, bunu kim dile getiriyor? İki örgüt dile getiriyor. Birincisi fetö terör örgütü, ikincisi pkk terör örgütü. Ama buna kim lojistik sağlıyor içerden? Cumhuriyet Halk Partisi sağlıyor…” Bu ifadesiyle doğrudan Cumhuriyet Halk Partisine ve Partinin ilimizdeki temsilcisi olup il başkanı sıfatını haiz bana hakaret ve iftirada bulunmuştur.”

“CHP HER TÜRLÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KARŞISINDADIR”

Şahsın bu çirkin iftira ve hakareti Cumhuriyet Halk Partisine yapışmaz diyen İl Başkanı Serkan Sarı, “ CHP, kurtuluş savaşı mücadelesi vermiş, ülkemizi kurmuş kadroların mirasıdır. Kurulduğu günden bugüne de her türlü terör faaliyetine karşı tüm gücüyle durmuştur. Kamuoyu nezdinde bu ithamlar büyük tepkiyle karşılanmıştır. Fetöyü büyüten ve pkk elebaşlarıyla görüşmeler yürütenlerin kim olduğunun konuşulmaması için kasten (ve büyük bir gaflet içinde) Partimize iftirada bulunmuştur. Şahsın bu ifadeleri toplumda CHP içerisinde siyaset yapanları terör örgütleriyle işbirliği içinde göstermekte ve hedef haline getirmeyi amaçlamıştır. Bu dili kullanan ve bizleri bu şekilde suçlamak isteyen kendi hatalarını kapatmaya çalışan ve buradan siyasi bir kazanç elde etmeye çalışan herkese karşı Cumhuriyete, Adalete, Demokrasiye inanan halkımızla birlikte mücadele edeceğiz ve halkımızın ekonomik buhran altında yaşadığı sıkıntıları çözmek için çalışacağız ”ifadelerini kullandı. Haber: Serap Acar

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu