Gündemİlçe HaberleriSiyaset

CHP İlçe Başkanından Kongre Tepkisi

CHP İlçe Başkanından Kongre Tepkisi

İlçemizde ki vaka sayılarının artmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Savaştepe İlçe Başkanı Umut Dinç, açıklamada bulundular.

İlçemizde ki vaka sayılarının temaslılarla birlikte 500’ün üzerine çıkmasının ardından konuşan CHP İlçe Başkanı Umut Dinç, bu durumun en büyük sebebinin 24 Mart 2021 tarihinde yapılan AK Parti Büyük Kongresi için ilçemizden yaklaşık 300 kişinin Ankara’ya giderek, sosyal mesafenin ve kuralların hiçe sayıldığı kongre olduğunu söyledi. Kongre öncesinde ilçemiz de vaka sayısının neredeyse sıfıra kadar indiğini anlatan Umut Dinç, kongre sonrasındaysa bu sayının patlama yaptığını belirtti.

O gün yapılan bu hatanın bedelini ne yazık ki bugün Savaştepe halkının ve Savaştepe Esnafının ödediğini söyleyen CHP İlçe Başkanı Umut Dinç, “Yaptığınız bu lebaleb dolu olan kongrenize çalışanlarınızı idari izinle zorla götürdüğünüzü biliyoruz. Ve bunun en büyük sorumlusu da Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek ve AK Parti Savaştepe İlçe Başkanı Muhittin Şengül’dür.” dedi.  “Vatandaşların sağlığını düşünmek yerine gövde gösterisi yapmanın derdine düştüler.” diyen Umut Dinç, “yapılan bu sorumsuzluğu yine halkımız çözecek.” diye konuştu.

Lütfen Sağlığımız İçin Kurallara Uyalım

Savaştepe’de vaka sayısının artmasının ardından Savaştepe halkı için bir takım uyarılarda bulunmayı da ihmal etmeyen Umut Dinç, vatandaşların taziye ziyaretlerinden ve ev ziyaretlerinden uzak durmasını istedi. “Cenazelerimizi mümkün mertebe az insanla defin işlemi yapalım. Toplu halde iftar yemekleri vermekten kaçınalım. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak bu illet hastalıktan el birliği ile kurtulalım.” dedi.

Sağlık Çalışanları ve Güvenlik Güçlerine teşekkür ederim.

Sağlık çalışanları ve güvenlik güçleri ile ilgili de konuşan Umut Dinç, ” Bizler için canla, başla mücadele eden Sağlık çalışanlarına ve güvenlik güçlerine yardımcı olalım. Onların ne kadar çok emek verdiklerini biliyor, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

CHP İlçe Başkanı Umut Dinç, açıklamalarının ardından Ramazan ayının tüm İslam alemine ve ilçemize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ederek sözlerine son verdi.Alpe Çobanoğlu

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu