GündemSiyaset

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Hürmüz Avcı’dan 5 Aralık Mesajı

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Hürmüz Avcı’dan 5 Aralık Mesajı

CHP Balıkesir İl Eğitim Koordinatörü ve Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Hürmüz Avcı 5 Aralık Kadın Hakları Günü’ne ilişkin bir mesaj yayınladı

AVCI’DAN KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

CHP Balıkesir İl Eğitim Koordinatörü ve Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Hürmüz Avcı 5 Aralık Kadın Hakları Günü’ne ilişkin bir mesaj yayınladı. Hürmüz Avcı Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkının verildiği yasanın kabul gününde kutlanan 5 Aralık Kadın Hakları Günü’ne ilişkin mesajında şöyle kaydetti:

ATATÜRK DEVRİMLERİNDEN BİRİDİR

“5 Aralık 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verildi. 5 Aralık 1934 tarihinde “Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı” veren yasanın kabulü ile her yıl “Kadın Hakları Günü” olarak kutlanmakta ve dünya tarihine Atatürk devrimlerinden biri olarak geçmiştir.

AVRUPA’DAN ÖNCE TANINAN HAK

Türk kadınına ‘’Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı’’ tanınması birçok Avrupa kadınından önce bu hakka sahip olmalarını sağlamıştır. Kadınlara, Fransa’da ‘Seçme ve Seçilme Hakkı’’ 1944, İtalya’da 1945, Yunanistan’da 1952, Belçika’da 1960 ve İsviçre’de 1971 yılında bu hak tanınmıştır.

EŞİT FIRSAT OLANAKLARINDAN FAYDALANILMALI

Çağdaş, demokratik, aydınlık bir toplum için kadınların güçlendirilmesi ve cesaretlendirilmesi, söz sahibi ve etkin olmalı, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlarda eşit fırsat olanaklarından faydalanmaları çok büyük önem taşımaktadır.

ATATÜRK’E ŞÜKRAN VE MİNNETLE

Kadınların siyasal haklarını kazanmalarının üzerinden neredeyse bir asır geçtiği halde varılan noktada kadınların siyasette artışını göremiyoruz. O nedenle siyasal partilerin kadın adayları seçilebilecekleri sıralara kolay kolay yerleştirmediklerini görüyoruz. Demokratik bir Türkiye için kadınların siyasin içinde yer almaları çok önemlidir. Kadınlara Seçme ve seçilme hakkı veren Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e şükran ve minnetle “Kadın Hakları” günümüz kutlu olsun.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu