GündemSiyasetTürkiye Gündemi

CHP Kadın Kolları: “Saygı ve Minnetle Anıyoruz”

CHP Kadın Kolları: “Saygı ve Minnetle Anıyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Kadın Kolları Zübeyde Haım2ın vefatının yıldönümünde CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın 99. Yıl Dönümüne İlişkin yaptığı açıklamayı okudu.

Yapılan açıklamada “Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, tedavi gördüğü İzmir’de, 14 Ocak 1923 tarihinde hayatını kaybetti. Bedenen aramızdan ayrılsa da O, bu ülkede yaşayan herkesin annesi olarak her daim saygıyla ve minnetle anılmaya devam ediyor. Zübeyde Hanım, 66 yıllık ömründe gam ve kederi bir onur nişanesi gibi taşıdı. Genç yaşta eşini ve dört evladını kaybeden Zübeyde Hanım için hayat hiçbir zaman kolay olmadı. Bağımsızlık mücadelesi veren oğluna hasretle geçen yaşamında, kederden felç oldu, ayrıca ağlamaktan kısmen görme yetisini kaybetti” denildi.

5D66353B 72B4 48C3 936C 807Cc3C4Eb24

Güçlü Bir Mücadele Ruhu Sergiledi

“Tüm güçlüklere rağmen, oğlunun bir ulusun kaderini değiştirme hedefinin her daim arkasında durdu. Bir anne düşünün ki, milli mücadele veren evladını göreve yollarken, ağlayan kızına “Sen asker kardeşisin! Ayıp… Üzüntünü belli etmeye kimseye…” diyerek mücadeleci ruhunu gösterdi. Hayatını azimle sürdüren Zübeyde Hanım, yaşadığı dönemde kadınların okula gitmesi yaygın olmasa da okuma yazma öğrendiler. Dünya tarihine geçen ve ayrıca bir ulusun kaderini sil baştan yazan bir lider yetiştirdi.

“Güçlü Duruş Kadınların Önünü Aydınlatmıştır”

“O’nun mücadeleci ruhu ve oğluna olan inancı bir ulusa özgürlük ve ayrıca bağımsızlık getirdi. Zübeyde Hanım’ın hayatımızdaki önemi sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi olmasından kaynaklanmıyor. O, aynı zamanda özgür, eşit ve laik bir Türkiye’nin kurucu taşlarından birisidir. O’nun güçlü duruşu biz kadınların önünü aydınlatmaya devam ediyor. Zübeyde Anamızı aramızdan ayrılışının 99. yıl dönümünde sevgi ve ayrıca saygıyla anıyoruz.”  Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu