GündemSiyasetTürkiye Gündemi

CHP Kadın Kolları Zübeyde Hanımı Andı

CHP Kadın Kolları Zübeyde Hanımı Andı

 

CHP Balıkesir Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar Yahşi, Atatürk’ün annesi Zübeyde hanımı andı. Zübeyde Hanım büstü önünde konuya dair bir basın açıklaması gerçekleşti. Yahşi ile birlikte açıklamaya CHP’nin kadın Kolları üyeleri de katılım sağladı.

 

1 26

Yahşi“Her Vakit Saygı ve Minnetle Anacağız”

CHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar Yahşi “ Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, tedavi gördüğü İzmir’de, 14 Ocak 1923 tarihinde hayatını kaybetti. Bedenen aramızdan ayrılsa da O, bu ülkede yaşayan herkesin annesi olarak her daim saygıyla ve minnetle anılmaya devam edecek” dedi.

 

2 6

“Bazı İnsanlar Ölmez”

Bazı insanlar hayatımızdan bedenen ayrılsa da hiçbir zaman ölmez diyen Yahşi konuşmasını şöyle sürdürdü: Zübeyde Hanım da onlardan birisidir. 66 yıllık hayatına sadece çocuklarını, ailesini, gündelik yaşamını sığdırmadı. Döneminde kadınların okula gitmesi yaygın olmamasına rağmen okuma yazma öğrendi. Yaşadığı koşullarda da kendini geliştiren, etrafındaki gelişmelere duyarlı olan Zübeyde Hanım, ülkemize ve dünyaya yön veren bir lideri yetiştirdi.

 

Ölümünün 100’üncü Yılında Saygı ve Özlemle Anıldı

Zübeyde Hanım, bizim için sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi olarak değil; bağımsız, özgür, güçlü, eşit ve demokratik bir Türkiye’nin kurucu taşlarından biri olarak belleğimizdedir. Zorbaların karanlığını halk devrimi ile yıkan bir ışığın yaratıcısıdır. Biz de onun güçlü karakterinden aldığımız cesaret ile aydınlık yarınların inşasında, hep katkı sunan ve en önde yer alan kadınlar olarak ilerleyeceğiz. O’nun güçlü duruşu biz kadınların önünü aydınlatmaya devam ediyor. Zübeyde Anamızı aramızdan ayrılışının 100. yıl dönümünde  sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Haber: Yoldaş Kocaer

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu