GündemSiyaset

CHP Kadın Kolları’ndan Kadın ve Çocuk Hakları Değerlendirmesi

CHP Kadın Kolları’ndan Kadın ve Çocuk Hakları Değerlendirmesi

Balıkesir CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Şener kadın ve çocuk hakları açısından 2020 yılının değerlendirildiği bir basın açıklamasında bulundu.

KADIN VE ÇCOUK HAKLARI DEĞERLENDİRİLDİ

Balıkesir CHP Kadın Kolları kadın ve çocuk hakları açısından 2020 yılının değerlendirildiği bir basın açıklamasında bulundu. Yapılan değerlendirmede kadın cinayetleri başta olmak üzere kadın ve çocuklarına yönelik veri ve örneklere yer verildi. Balıkesir CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Şener tarafından 2020 yılı içerisinde ay ay işlenen kadın cinayetleri ve kadın ile çocuk haklarına yönelik söylemlerin yer aldığı örneklere yer verildi. Fatma Şener konu ile ilgili olarak şunları kaydetti:

“BU YIL KADINLAR AÇISINDAN ÇOK ZORDU”

“Dün bir günde üç kadın katledildi. Rakamlardan değil, insan hayatından bahsediyoruz. Pandemiyle mücadele edilen 2020 yılı, kadınlar açısından çok daha zor bir yıl oldu. En az 297 kadın katledildi, 161 kadın da şüpheli şekilde öldü. Aldıkları göstermelik cezalarla adeta sırtları sıvazlanan katiller, can almaya devam etti. Kadınlar, en çok ateşli silahlarla, evlerinde ve sokak ortasında öldürüldü. Ölüm, kadınlara hep en yakınlarından geldi. Kadını her defasında eve hapseden, itaat etmeye zorlayan zihniyet, katillerini de üretti.

“İLK BİZ KADINLAR HESAPLAŞACAĞIZ ”

Kadınların ve çocukların hayatlarını tek tipleştirmeye çalışan bu zihniyetle, ilk önce biz kadınlar hesaplaşacağız, çünkü asla ödün vermeyeceğimiz haklarımız var! Her gün yaşam çığlığını büyüten ve örgütlü gücüyle yeniden ayağa kalkan kadın mücadelesi var! Tercihimiz eşit, özgür, demokratik, adil bir yaşamdan yana…

“TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE ÖRGÜTLENİYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak; Türkiye’nin her bir köşesinde örgütleniyoruz. Hızla artan kadın üyelerimizle, her geçen gün sesimizi çoğaltıyoruz. Şiddet gören, yalnızlaştırılan kadın ve çocuklara YaşamHak destek hattımızla ulaşıyoruz. Onlara “Yalnız değilsin biz varız” diyoruz. Kadın dernekleriyle kenetlenerek, örgütlü mücadelemizi büyütüyoruz. 2021 yılında, dipten gelen bir dalgayla kadınların, ülkemizin kaderini değiştireceğine inanıyor, hepinizi en içten dileklerimizle selamlıyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu