Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

CHP Karesi Çalışma Bürosuna Bir Yılda İkinci Saldırı

CHP Karesi Çalışma Bürosuna Bir Yılda İkinci Saldırı

Balıkesir’de Cumhuriyet Halk Partisi Karesi İlçe Başkanlığı 2. Sakarya Mahallesi Çalışma Bürosuna bir yıl içerisinde iki defa saldırı oldu. 5 Eylül 2020 tarihinde gerçekleşen ilk saldırının ardından önceki gece 23:42 sularında ikinci defa çalışma bürosuna saldırı düzenlendi. CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın yapılan saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Karesi İlçe Başkanlığı tarafından Balıkesir ili Karesi ilçesi 2. Sakarya Mahallesi’nde Çalışma Bürosu. Sosyal market oluşturulan çalışma bürosundan vatandaşlar ihtiyaçları doğrultusunda kıyafet ve ayrıca benzeri ihtiyaçlarını temin edebiliyorlardı. Pandemi döneminde uzaktan eğitim ihtiyaçlarını gidermek adına çalışma bürosunda ücretsiz tablet ve ayrıca internet çocukların kullanımına. Eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanamayan çocuklar CHP Karesi 2. Sakarya Çalışma Bürosu’nda ücretsiz test kitaplarından da yararlanabiliyorlardı. Tüm bu çalışmaların yapıldığı çalışma bürosunda ayrıca 5 Eylül 2020 tarihinde sabaha karşı saldırı düzenlenerek Türk bayrakları, CHP bayrakları  ve süslemeler parçaladılar. Bu saldırıyı yapan şahıs ayrıca 10 ay hapis cezası aldı. Aradan geçen 7 ayın ardından önceki gece çalışma bürosu yeni bir saldırı ile karşı karşıya kaldı.

“BU SALDIRILAR BİZİ ASLA YILDIRAMAZ”

2. Sakarya Bürosuna yapılan saldırı ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, “Hemşehrilerimizin yanında olmak amacıyla açmış olduğumuz 2. Sakarya Mahallesi Çalışma Büromuzda etkili projeler ürettik. Ekoomik şartların getirdiği her türlü olumsuzluktan etkilenen ailelerin ve ayrıca çocuklarımızın yanlarında olduğunu hissettirdik. Sosyal marketimiz sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile ihtiyaçlarını temin edebildiler. Pandemi döneminde olumsuz ekonomik koşullar nedeni ile işsiz kalan yurttaşlarımızın, kadınlarımızın ve ayrıca uzaktan eğitim gören öğrencilerimizin yanında olduk. Pandemi sürecinde çocuklarımızın fırsat eşitliğini sağlamaları için onlara katkıda bulunduk. Ücretsiz kitap temin eden çocuklarımız ücretsiz internet ve ayrıca tablet ile uzaktan eğitimlerini de çalışma büromuzda sürdürebildiler. Bizler daha büyük projeler hazırlamaya çalışırken 2. Sakarya Mahallesindeki çalışma büromuz 5 Eylül 2020 tarihinde saldırıya uğradı. Şikayette bulunarak olayın takipçisi olduk. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs 10 ay ceza hapis cezası aldı. Önceki gece (8 Nisan 2021) sokağa çıkma yasağının bulunduğu 23:42 sularında çalışma büromuza yeni bir saldırı düzenlendi” dedi.

“DAHA ÇOK RAHATSIZ OLACAKSINIZ”

Bir yılda ikinci defa çalışma bürosunun saldırıya uğradığını dile getiren CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, “Bir yılını yeni dolduran 2. Sakarya Mahallesi CHP Çalışma Büromuza birinci yapan şahıs 10 ay hapis cezası aldı. 8 Nisan Perşembe akşamı ikinci bir saldırı oldu.  Anlaşılıyor ki birileri rahatsız olmuş.  Bu saldırıları yapanlara ve arkasındakilere, hemşehrilerimizin yanında olmak için yaptığımız projelerle, pandemi ve ekonomik şartların getirdiği olumsuzluklardan etkilenmiş ailelerin ve ayrıca çocuklarımızın  bir nebze de olsa yanlarında olduğumuzu hissettirmemiz, rahatsızlık vermiş. Bizler hemşehrilerimizin yanında olacak daha büyük projeler hazırlamaya devam edeceğiz. Aydınlanmanın yeni temsilcileri olarak karanlıktan korksaydık, burada olmazdık. Bu saldırılar bizi asla yıldıramaz. Ayrıca güçlenerek geliyoruz” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu