GündemSiyaset

CHP Karesi İlçe Başkani Yalçın: “İsrail Saldırılarını Kınıyoruz”

CHP Karesi İlçe Başkani Yalçın: “İsrail Saldırılarını Kınıyoruz”

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın belediyenin meclis toplantısında dile getirilen kopnulara ilişkin bir açıkjlama yaptı. Pandemide tam kapanma nedeni ile 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü yapılan Karesi Belediyesi Meclis Toplantısı açılışında Filistin’e yapılan İsrail saldırıları nedeni ile Millet İttifakı ile ortak bir bildiri okudular. Bildiride “Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve çevresinde İsrail’in arife günü başlattığı, çocuklar ve kadınlar dâhil çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine sebep olan menfur saldırıları kınıyoruz” dedi.

Zor Bir Yıl Oldu Bu Yılda Zor Geçecek

Meclis Toplantısında gündemin 14. Maddesinde yer alan “2020 yılı Kesin Hesap” üzerinde yapılan görüşmelerde CHP Grubu adına söz alan Murat Gökdemir Kesin Hesap ile ilgili olarak hazırlanan değerlendirme raporunu da okudu. Corona virüs ile mücadelede toplumun bağışıklık kazanması çok önemli bu da ancak aşı ile mümkün denilen açıklamada şunlara yer verildi: “ Ciddi anlamda aşılama yapılamadığı için bu zorlu pandemi ve kapanma sürecinin daha ne kadar süreceği belli değildirler. O yüzden pandeminin tüm hızıyla devam ettiği bu yılda da Karesi Belediyemizden işini kaybeden veya gelirinden olan sektör çalışanlarına, Esnafımıza, çiftçimize imkânları ölçüsünde destek paketlerini arttırarak hayata geçirmesini bekliyoruz.

Belediyemiz açısından da zor bir yıl olacak 2020 yılı verilerine baktığımızda;2021 yılına 45.385.000 TL vergi alacağı devretmiştir. Bu vergi alacağının üzerine 2021 yılı tahakkukunu da eklediğimizde ciddi anlamda bir vergi alacağı oluşuyor. Ancak pandemiden dolayı istenilen düzeyde vergi tahsilatının yapılamayacağını düşünüyoruz.”

Kesin Hesap Oy Çokluğu İle Kabul

“ Bu dönem belediyemizin ayağını yorganına göre uzatmasını, zaruri giderleri haricinde belli alanlarda tasarrufa gitmesini bekliyoruz. Örneğin, kırtasiye yayın baskı ve cilt giderlerinde, Araç kiralama giderlerinde, Akaryakıt giderlerinde, Temsil tören ağırlama giderlerinde, Özellikle faiz giderlerinde ,Mal ve hizmet alımlarını mümkün olduğu kadar minimize ederek. Ayırdığı kaynağı bu dönem pandemiden dolayı ve genel anlamda sıkıntıya düşen vatandaşlarımıza destek olarak harcamasını bekliyoruz. Tabi bunun yanında 2021 yılında mümkün olduğu kadar kredi kullanmayarak BASKİ gibi kurumlardan olan alacaklarını bir an önce tahsil ederek öz kaynaklarından harcama yapmasını bekliyoruz. Faaliyet raporundaki gibi Oyumuzun çekimser olduğunu belirtmek isteriz.Yapılan oylama sonucu “Kesin Hesap” oy çokluğu ile kabul edilmiştir.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu